Osijek
OKUPLJANJE KOD KESTENJARA

Obilježen “brkati studeni”, mjesec muškog zdravlja
Objavljeno 21. studenog, 2022.
Gradska liga protiv raka Osijek, Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Zavod za urologiju KBC-a Osijek i Zavod za onkologiju KBC-a Osijek, u suradnji s Domom zdravlja Osječko-baranjske županije, Mammae klubom Osijek, aktivnost Hodanjem do zdravlja Nacionalnog projekta Živjeti zdravo, ILCO Osijek, JAKA Osijek, IK Javor Osijek i Medicinskom školom Osijek, kao i uz potporu ostalih zainteresiranih građana i predstavnika Grada i Županije, i ove su godine obilježili "brkati studeni" (Movember) - mjesec muškog zdravlja.

Svakog studenoga međunarodni pokret Movember stavlja u središte zanimanja muško zdravlje te poziva muškarce da puste brkove radi širenja svijesti o tipično muškim bolestima, a jedna od njih je rak prostate i rak testisa.



U povodu toga proteklog vikenda održana je javnozdravstvena akcija na početku Šamačke ulice, kod kestenjara Selmanija, podjelom pečenog kestenja i edukativnih materijala u svrhu senzibiliziranja i informiranja muškaraca o prevenciji, mogućnostima ranog otkrivanja, simptomima, dijagnostici i liječenju raka prostate i raka testisa, doznajemo od Nikole Kraljika, dr. med., spec. javnog zdravstva, tajnika Lige protiv raka Osijek. I. Rab Guljaš
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike