Osijek
DVIJE CESTE I UREĐENJE GROBLJA

DP predstavio tri inicijative za Jug 2
Objavljeno 21. studenog, 2022.
Članovi Domovinskog pokreta (DP) u ponedjeljak su predstavili tri inicijative kojima bi se, prema njihovu mišljenju, unaprijedila kvaliteta života stanovnika četvrti Jug 2.

- Zalažemo se za izgradnju intrazonske ceste duljine približno 1,2 km, koja bi prolazila paralelno s Opatijskom ulicom i južnom obilaznicom, između njih, odnosno od Trpanjske do Medulinske s odvojcima za Srijemsku, Opatijsku i Medulinsku. Riječ je o projektu koji zbog nepoznatih razloga godinama stoji u ladicama Grada. U Opatijskoj se ne mogu mimoići dva autobusa GPP-a, a svakodnevna jurnjava osobnih i teretnih vozila za stanovnike je neizdrživa - rekla je županijska vijećnica Marija Miličić, nakon čega je Daniel Krstanović predstavio inicijative za funkcionalno groblje i prometnicu koja bi Jug 2 bolje povezala s istočnim dijelom grada.

- Jug 2 jedna je od rijetkih četvrti koja nema funkcionalno groblje, a naša je želja uređenje i proširenje bolničkog groblja uz izgradnju katoličke kapelice, mrtvačnice i ostalog što je potrebno za sprovode. Treća inicijativa odnosi se na prometnicu od Velebitske preko Divaltove do Vukovarske ulice, kojom bi se osigurao brži protok vozila i pješaka te bi ona postala glavna poprečna prometnica istočnog dijela grada - rekao je Krstanović.

Petar Kopunović Legetin, gradski vijećnik i koordinator DP-a za nadolazeće izbore za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, poručio je da neće “govoriti samo kako bi govorili”, nego da će zaista upozoravati na probleme građana. I. Alilović
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike