Regija
UDRUGA POZNATA PO NATJECATELJSKIM USPJESIMA

Monografija za 40 godina rada ŠRD-a “Zlatni karas”
Objavljeno 22. studenog, 2022.
VILJEVO - Monografija ‘‘Športsko ribolovno društvo Zlatni karas Viljevo 1981. - 2021.‘‘, autora Josipa Mitrovića, predstavljena je u Društvenom domu u Viljevu, u sklopu Dana općine Viljevo.

‘‘Ova knjiga predstavlja 40 godina rada Športskog ribolovnog društva Zlatni karas i zahvaljujem svima koji su pomogli da ugleda svjetlo dana‘‘, rekao je urednik knjige i tajnik ŠRD-a Zlatni karas Antun Knežević, dodajući kako je autor Josip Mitrović sve odradio volonterski.

Josip Mitrović kazao je kako monografija sadrži život i rad ŠRD-a Zlatni karas. ‘‘Sadrži sve uspjehe i poteškoće s kojima se udruga susretala u svom dugogodišnjem radu i razvoju. Vjerujem i nadam se da će buduće generacije pripremiti neku novu monografiju za buduće razdoblje te da će im ova knjiga poslužiti kao temelj‘‘, rekao je Mitrović. Zahvalio je svima koji su pridonijeli objavljivanju monografije.

Na predstavljanju monografije o ŠRD-u Zlatni karas sudjelovao je i načelnik općine Viljevo Dominik Knežević, koji je istaknuo kako je riječ o jednoj od najaktivnijih udruga. ‘‘Najveća zasluga za izdavanje monografije pripada članovima ŠRD-a Zlatni karas i iznimno sam sretan da Općina Viljevo ima jednu ovakvu vrijednu udrugu. Bilo bi dobro da svaka općina i grad imaju jednu udrugu poznatu po sportskim i natjecateljskim uspjesima. ŠRD Zlatni karas ističem kao primjer nositelja aktivnosti i uspješne suradnje s Općinom Viljevo‘‘, istaknuo je Knežević.

Predsjednik ŠRD-a Krešimir Fekete osvrnuo se na proteklih 40 godina rada udruge te izrazio zadovoljstvo predstavljanjem monografije. Za doprinosu razvoju ŠRD-a Zlatni karas zaslužnima su dodijeljene zahvalnice i priznanja. U sklopu svečane proslave 40 godina ribičkog društva postavljen je i prigodni pano.

ŠRD Zlatni karas okuplja 60-ak članova se koji brinu o poribljavanju, uređivanje voda, okoliša i ribičkog doma. Gospodari rijekom Dravom od Podravske Moslavine (Konopljišta) do Donjeg Miholjca (tzv. viljevačkog Velikog kanala). Zlatni karas sudjeluje i organizira športsko-ribolovna natjecanja. Natječe se u Mini ligi Zajednice športsko-ribolovnih udruga Donji Miholjac s kategorijama seniora, kadeta i kadetkinja.

S. Fridl
Možda ste propustili...

GRAĐA O USTANOVI U VUKOVARSKOM ARHIVU NA 46 JE DUŽNIH METARA

Izložba o Brodskoj imovnoj općini, znamenitoj zgradi iz 1873. u središtu Vinkovaca

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana