Regija
POZVALI NA SLANJE PRIJAVA

Otok učenicima nudi instrukcije, i to - besplatno
Objavljeno 22. studenog, 2022.
OTOK - Grad Otok pozvao je učenike osnovnih i srednjih škola da se prijave na besplatne instrukcije koje organizira Grad, i to za matematiku, fiziku, kemiju, hrvatski, engleski i njemački jezik. Na instrukcije se prijavljuju učenici sami ili ih prijavljuju njihovi roditelji, a ne škole, prijavnicom koju šalju na e-mail Grada ili dostavljaju u gradsku upravu.

Grad Otok, inače, nizom mjera pomaže djeci i mladima, pa su, prema istraživanju portala Gradonačelnik, pri samom vrhu, u top 10, na trećem mjestu, prema izdvajanju po stanovniku za rodiljne naknade i opremu novorođenčadi, a također je bio i među najboljih deset i prema izračunu za ista izdvajanja prema broju rođene djece u 2020. Podsjetimo, Otok za prvo dijete daje 5000 kuna, za drugo 7000 i za treće i svako sljedeće 10.000 kuna. Ove godine nije samo Grad darivao novorođene bebe, nego i Gradska knjižnica Otok, koja je pokrenula projekt "Bebe u knjižnici" i poklanja besplatnu godišnju članarinu svakoj bebi iz Otoka i Komletinaca. Grad se uključio u sustav e-Novorođenče, a zbog povećane potrebe za pohađanjem vrtića provedeni su prošle jeseni opsežni radovi za dodatnu dogradnju vrtića Pupoljak kako bi se omogućio prijem još jedne skupine polaznika.

Grad Otok, prema podacima Ministarstva financija o izvršenju proračuna, također je jedan od najbolje rangiranih gradova prema trendu povećanja sredstava za stipendije od 2017. do 2020. Od 86,2 tisuće kuna, koliko je za potpore studentima izdvojio 2017., iznos je 2020. godine povisio na 410,4 tisuće kuna, odnosno dao je 324,1 tisuću kuna više, što je 375,9 posto više sredstava. Ove godine potpisani su ugovori s 42 studenta stipendista iz Otoka i Komletinaca. Njima Grad jednokratno isplaćuje po 5000 kuna jer je lani iznos stipendije povećan za tisuću kuna. Uz to, Otok nastavlja financiranje smještaja u učeničkim domovima.

Gradonačelnik Josip Šarić je u vezi s potporom mladima donio Odluku o subvencioniranju drugih obrazovnih materijala učenicima OŠ “Josip Lovretić”, a za svoje školarce Grad u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom uređuje i košarkaška igrališta, kojima će se, osim učenika, služiti i Košarkaški klub Komletinci, a procijenjena vrijednost radova je 350 000 kuna. M. Flego
Možda ste propustili...

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

AUSTRALSKA DOBRA PRAKSA

Edukacija: Briga o starijim osobama

Najčitanije iz rubrike