TvObzor
PRIJENOSI SVIH UTAKMICA, STUDIJSKE EMISIJE, ANALIZE, JAVLJANJA IZ KATRA...

HRT spreman za praćenje Svjetskog nogometnog prvenstva
Objavljeno 17. studenog, 2022.
Anton Samovojska, Tomislav Ivković, Mario Carević, Zoran Zekić, Nenad Bjelica, Joško Jeličić i Tomislav Stipić bit će studijski analitičari

Hrvatska radiotelevizija (HRT) predstavila je projekt praćenja ovogodišnjega Svjetskog nogometnog prvenstva iz Katra, koje će ekskluzivno prenositi od 20. studenoga do 18. prosinca, na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV2). Riječ je o ukupno 64 utakmice koje će biti moguće pratiti i na Drugom programu Hrvatskoga radija (HRT-HR 2), a svi koji neće biti uz radijske ili televizijske prijamnike, sve utakmice i posebne emisije moći će pratiti i u pokretu, odnosno putem svojih mobilnih uređaja, tableta i računala, pomoću sve popularnije multimedijske usluge HRTi. Na HRTi platformi bit će prijenos svih utakmica uživo, ali i dodatni ekskluzivni sadržaji s terena, poput treninga naše reprezentacije dan prije utakmice, izjava igrača te zabavnih sadržaja vezanih uz SP. Prvenstvo iz Katra opširno će se pratiti i na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije, kao i na društvenim mrežama.



Voditelj projekta praćenja SP-a iz Katra Marko Šapit najavio je iznimno bogat i sadržajan sportski program koji će, uz prijenose utakmica, sadržavati i studijske emisije, analize te javljanja iz katarskih gradova u kojima će se igrati utakmice prvenstva.

- Važnost događaja kao što je SP, vjerujem, ne treba nikome posebno objašnjavati ili dočaravati. Dodajte tome mjesto i vrijeme u kojemu se održava, i mislim da je svima jasno kako je pred nama uistinu posebnih mjesec dana. Sportski program HTV-a spremno čeka sve izazove, taktički i tehnički pripremili smo se na najbolji mogući način i pokušat ćemo našim gledateljima osigurati najbolji mogući doživljaj, gledajući s nogometne strane, ali i općenito. Sve utakmice komentirat će se s mjesta događaja, s osam fantastičnih nogometnih stadiona, a poznati novinari sportskog programa koji će komentirati utakmice bit će Luka Petrinec, Viki Ivanović, Robert Jelečević, Dameo Ramić Kovačić i moja malenkost. Naši sjajni reporteri Martina Validžić i Edin Mahmuljin, pratit će svaki korak hrvatske reprezentacije, ali i nuditi našim gledateljima brojne zanimljive priče koje pronađu u Dohi i Katru. Naravno, uz televiziju, prvenstvo opširno prate i kolege s Hrvatskog radija i naša platforma HRTi, a ovaj put bit ćemo i na društvenim mrežama - izjavio je Šapit.

Cjelovita slika


Najavljeno je i da će Hrvatska radiotelevizija pripremiti i posebne studijske emisije tijekom SP-a, koje će u nekim danima trajati od ranoga jutra do kasno navečer. Tako će posebne emisije u prvih sedam dana počinjati u 10.30 i trajati sve do 23 sata.

- Popunit ćemo prostor između utakmica raznim sportskim i informativnim sadržajima, javljanjima iz Katra te studijskim analizama. Gledatelji će cijeli dan imati cjelovitu sliku SP-a, a Drugi program HTV-a bit će potpuno u znaku nogometa. Kao i uvijek, središnji dio programa bit će večernja emisija od 19.30 do 23 sata. Voditeljsku ekipu čini već dokazani dvojac iz prijašnjih projekata Ivan Dorian Molnar i Robert Ferlin. Pojačali smo i ekipu studijskih analitičara, pa će nas kroz prvenstvo voditi Anton Samovojska, Tomislav Ivković, Mario Carević, Zoran Zekić, a sudačkom problematikom bavit će se Marijo Strahonja, uz komentare i analize Nenada Bjelice, Joška Jeličića i Tomislava Stipića. Moja topla preporuka je: uzmite godišnji odmor ako možete i uključite Drugi program HTV-a - izjavio je urednik emisije Stjepan Balog.

SP-u bit će posvećeno približno 200 sati programa, a domaćim gledateljima svakako će najzanimljivije biti utakmice hrvatske nogometne reprezentacije predvođene izbornikom Zlatkom Dalićem. Pred Vatrenima su tri utakmice na kojima će nastojati izboriti plasman u osminu finala. Prvi susret Dalićevi izabranici igraju u srijedu, 23. studenoga, u 11 sati, s Marokom. Četiri dana poslije, u nedjelju, 27. studenoga, na rasporedu je utakmica s Kanadom s početkom u 17 sati, a treća utakmica igra se u četvrtak, 1. prosinca, u 16 sati, s Belgijom.

I Hrvatski radio (HRT-HR) prenosit će sve utakmice sa SP-a u Katru, u kombinaciji s glazbom, zabavom i novostima. Za one koji vole nogomet bit će zaista pregršt toga, s naglaskom na hrvatsku reprezentaciju. U Katar idu trojica reportera - Davor Lulić, Srđan Fabijanac i Krešimir Gotlin te tehničar Danijel Blagec, a prema potrebi kolegama će uskočiti, inače radijski reporter, Dameo Ramić Kovačić koji će u Dohi biti komentator HTV-a.

"Hayya Katar"


- Naš primarni zadatak je svaki dan u stopu pratiti naše nogometaše, njihove treninge, konferencije za novinare i, naravno, ne samo prenositi utakmice, nego se javljati prije i poslije njih s izjavama, izvještajima, zanimljivostima... Kolega Krešimir Gotlin je, uz to, naš "lutajući" reporter koji je već "specijaliziran" za priče o navijačima, atmosferi i situacijama koje se događaju izvan nogometnih terena. Sve to emitirat ćemo u emisijama "Hayya Katar" koje će na Drugom programu HR-a ići svaki dan u 10, 16 i 22.30 sati. Termini su to u kojima ćete moći čuti i pregled ostalih utakmica, ali, naravno, i dio posvećen isključivo hrvatskoj reprezentaciji - istaknuo je sportski urednik HR-a Davor Lulić i dodao: "Za radio su utakmice koje počinju u 11, 14 i 16 sati - prime time, ljudi su na poslu, u autu... Stoga, bit ćemo, kao i uvijek, najbrži i najinformativniji. Imamo opremu kojom se možemo javiti ne samo sa stadiona, nego s bilo kojeg mjesta u Katru - s ulice, iz fan zone..., imamo otvoren program za javljanja kad god je potrebno. Siguran sam da će naši slušatelji dobiti sve što ih zanima, od sporta do glazbe. Primjerice, uoči prve utakmice hrvatske reprezentacije s Marokom, koja počinje u 11 sati, naš će program posvećen utakmici toga 23. studenoga početi u 6 sati".

Također, za cijelo vrijeme trajanja prvenstva korisnici će moći na portalu www.hrt.hr, kao i na društvenim mrežama - Facebook stranici HRT Sport, Instagramu, Tik Toku i YouTube kanalu Hrvatska radiotelevizija, kao i Twitter profilu HRT Sport - pratiti najbolje trenutke utakmica, analize iz emisija, izvještaje reportera iz Katra, komentatore na licu mjesta i naše navijače na SP-u. Novost je i poseban službeni sadržaj FIFA-e s prvenstva pripremljen samo za društvene mreže, koji će se redovito objavljivati korisnicima na svim spomenutim društvenim mrežama kako bi dobili cjelovito iskustvo ovog prvenstva. D.Miklić
Možda ste propustili...

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

Najčitanije iz rubrike