BRUNO JOBST
20.5.2024., 00:00
SUPERSPORT PRVA LIGA
Zrinski u svom stilu - Dogan zabija, a obrana sve zatvara
Vukovarci vodili na Šubićevcu, tom vodstvu se radovao i Zrinski, ali Šibenik sve okrenuo

Nogometaši Zrinskog Osječko 1664 su po starom i već okušanom receptu upisali još jednu pobjedu u SuperSport Prvoj ligi. U 31. kolu su na osječkom stadionu Gradski vrt svladali Sesvete na svoj način - Dogan zabija, a čvrsta obrana zaustavlja sve prijetnje. To je bilo dovoljno za minimalnih 1:0 i nova tri boda za boravak na vrhu.

Zrinski je u Gradskom vrtu bio bolja momčad od Sesveta, zasluženo je slavio, moglo je biti i uvjerljivije od konačnih 1:0. No i ovaj jedan pogodak pokazao se zlata vrijednim. Domaćin je krenuo žustro, prvi je zaprijetio Petar Korov, ali gostujući vratar Toni Šušković dobro je reagirao i zaustavio taj pokušaj. Potom je posljednja linija Sesveta zatvorila prilaze svom vrataru, a onda napravila veliku pogrešku u iznošenju lopte. Stranput je presjekao jednu loptu, ona je došla do prvog topnika lige Dominika Dogana, koji je obišao Šuškovića i zabio za 1:0. Potom je opet prijetio Dogan, pa Korov, ali rezultat je ostao isti. Dogan se s 22 pogotka učvrstio na prvom mjestu liste strijelaca SuperSport Prve lige, a Zrinski ostao na jedinici s dva boda više od Šibenika dva kola prije kraja prvenstva.


Nakon pobjede Zrinskog, u nedjelju je trobod upisao i njegov prvi pratitelj i najveći rival Šibenik, koji je na svom Šubićevcu svladao Vukovar 1991 s 2:1. Slavonci se bili u dobrom raspoloženju do 57. minute utakmice u Šibeniku, a onda je krenuo preokret. Vukovarci su poveli u 10. minuti, Rugašević je ubacio iz kornera na drugu vratnicu gdje je u skoku Mario Tadić glavom poslao loptu u mrežu. Tih 0:1 je bilo do 57. minute kada je Kolega izjednačio, a u 80. David Toševski precizno je pogodio za 2:1 i novi trijumf Šibenčana koji su bili ljutiti zbog nekih sudačkih odluka, posebice one iz 45. minute kada je u kaznenom prostoru gostiju vratar Vukovara Ivan Mandić predao loptu u noge Toševskom, a potom ga i rukama zaustavio. Domaći su tražili penal, a zagrebački sudac Toni Dadić svirao prekršaj u napadu.

Cibalia je u Vinkovcima odigrala 1:1 s Jarunom, ali i ono najvažnije, riješila se svih briga oko ostanka u ligi. Briga se riješila i prije sraza s Jarunom, nakon što je BSK u petak visoko poražen od Dubrave (4:0), Cibalia je i matematički potvrdila ostanak u prvoligaškom društvu. I dok Vinkovčani u preostale dvije utakmice mogu opušteno, bjelobrdski BSK nije u lakoj situaciji. Trenutačno je na pretposljednjem mjestu koje znači igranje kvalifikacija za ostanak, ali Krstanovića i njegovu momčad ne napušta optimizam. Uzdaju se kako u posljednjih 180 i nešto ovosezonskih minuta mogu do punog plijena i bijega iz ugrožene zone.

Ivana Liović
 
 
Standings provided by Sofascore
{embed_infobox_gray}258763{/embed_infobox_gray}