Crna kronika
ZA VIKEND VIŠE OD 4100 PROMETNIH PREKRŠAJA

Rekorder Martinja je biciklist, u krvi imao 3,12 promila alkohola
Objavljeno 15. studenog, 2022.
Tijekom protekloga vikenda na hrvatskim cestama utvrđen je 4181 prometni prekršaj, a najveća koncentracija alkohola u krvi, od 3,12 promila, izmjerena je 51-godišnjem biciklistu koji je zaustavljen u petak u 11.50 sati u Pitomači. On je ujedno i neslavni rekorder Martinja. Za akcije je utvrđeno 697 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1244 prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 525 nekorištenja sigurnosnog pojasa te 175 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

U povodu narodnog običaja Martinja policija je u petak i subotu u prometu zatekla ukupno 302 vozača koja su imala alkohola u krvi. U razdoblju od 11. do 13. studenoga na hrvatskim prometnicama dogodilo se 59 prometnih nesreća s nastradalim osobama, od kojih 16 pripada kategoriji teških prometnih nesreća. U njima je poginulo pet osoba, 16 je zadobilo teške, a četiri lakše ozljede. U svim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 68 osoba. U Osječko-baranjskoj županiji, za vikend, u prometu je zatečeno 47 pijanih vozača, a policija je zaustavila ukupno 615 vozača, od kojih je podvrgnuto alkotestiranju njih 564. Od 47 testiranih njih 44 bili su vozači automobila, dva biciklista i jedan vozač teretnog automobila. Najveća koncentracija od 2,34 promila izmjerena je 27-godišnjem biciklistu iz Meca koji je zaustavljen u subotu oko 1.15 sati u Dardi.

U Brodsko-posavskoj županiji za vikend je kažnjeno 30 pijanih vozača, a "rekorder" na ovom području 42-godišnji je vozač automobila koji je imao 2,45 promila alkohola u krvi. On je zaustavljen u subotu oko 2.40 sati u Novoj Gradiški. U nedjelju, 15-ak minuta poslije ponoći, novogradiški policajci zaustavili su automobil kojim je upravljao 20-godišnjak bez položenog vozačkog ispita i s 2,33 promila alkohola u organizmu. Mladić je odveden u policiju dok se ne otrijezni te je na Prekršajnom odjelu suda u Novoj Gradiški proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 15 dana i zabranom upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju od šest mjeseci.U Požeško-slavonskoj županiji policija je u prometu zaustavila 18 pijanih vozača, a najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu oko 3.05 sati u požepkoj Ulici Grgin dol, gdje su policajci zaustavili automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,95 promila upravljao 27-godišnjak. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B-kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Policajci iz Vukovarsko-srijemske županije u prometu su zatekli 16 pijanih vozača, a najveća koncentracija od 2,15 promila zabilježena je kod 42-godišnjeg vozača automobila u Ivankovu, Gorjani, koji je zatečen, u nedjelju, oko 00,20 sati. Na ovom području šest vozača završilo je na triježnjenju, a stacionarne kamere zabilježile su 38 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, od čega najviše snimaka, 22, u Starim Mikanovcima. S.Lacić
Možda ste propustili...

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

Najčitanije iz rubrike