Ekonomija
ORQA NASTAVLJA JAČATI SVOJU POZICIJU

Proizvodit će kamere za odore službenih osoba
Objavljeno 15. studenog, 2022.
Osječka Orqa, AKD i AKD-Zaštita potpisali su sporazum o poslovnoj suradnji i provedbi pilot-projekta sustava BodyCam

Osječka tvrtka Orqa d.o.o. potpisala je sporazum o poslovnoj suradnji s AKD-om d.o.o. i AKD-Zaštitom d.o.o. Riječ je o jedinstvenoj suradnji u projektu sustava BodyCam, u cijelosti razvijenog u Hrvatskoj.
AKD je lider u području identiteta i sigurnosti, a potpisivanje sporazuma s Orqom, tvrtkom specijaliziranom za razvoj tehnoloških rješenja, potvrđuje kako će nastaviti jačati svoju poziciju na tržištu razvojem sigurnosnih rješenja i usluga.
Sustav BodyCam sastoji se od osobne kamere pričvršćene na odoru službene osobe koja kontinuirano snima videozapis na internu memoriju kamere, a čiji se sadržaj nakon završetka smjene pohranjuje u centralni sustav.
Također, sustav BodyCam ima mogućnost prijenosa videozapisa u stvarnom vremenu u zapovjedni stožer preko posebnog podatkovnog komunikacijskog kanala. Kamera je opremljena i sustavom za precizno geopozicioniranje kako bi se pratila točna lokacija osobe na području koje se nadzire.
"Raduje nas što smo s tvrtkama AKD i AKD-Zaštita identificirali poslovnu priliku sa svrhom daljnjeg jačanja tržišnih pozicija kompanija, kao i s ciljem povećanja kvalitete usluga i sigurnosti. Sustav BodyCam, kamera te sustav nadzora i pohrane, u cijelosti je razvijen u Hrvatskoj, a kamere će se proizvoditi u Osijeku. Ovim sporazumom dogovorili smo provedbu pilot-projekta, a nakon njegova završetka pokazat će se operativne, financijske i ostale koristi od uvođenja sustava BodyCam u poslovanje", objasnio je Srđan Kovačević, suosnivač i izvršni direktor tvrtke Orqa.
"AKD je tvrtka od posebnog interesa koja razvija napredna IT rješenja u području identiteta i sigurnosti. Jedna je od najreguliranijih tvrtki u EU-u, koja svoj portfelj nastoji kontinuirano razvijati i unaprjeđivati, posebice u segmentu sigurnosnih rješenja, poput ovog, koji ćemo odraditi u suradnji s timom mladih stručnjaka iz Orqe te osječkim timom AKD-a i AKD-Zaštite. Ova sjajna prilika rezultirat će novim naprednim sustavom koji će biti ponuđen tržištu. Svi potencijalni korisnici moći će integrirati sustav BodyCam u svoje poslovanje i operativne procedure koje za cilj imaju povećanje sigurnosti građana i klijenata", izjavio je Jure Sertić, glavni direktor AKD-a i predsjednik Skupštine AKD-Zaštite. Z. Rupčić

Srđan Kovačević suosnivač i izvršni direktor Orqe

"Ovim porazumom dogovorili smo provedbu pilot-projekta, a nakon njegova završetka pokazat će se operativne, financijske i ostale koristi od uvođenja sustava BodyCam u poslovanje"

Istraživanje i razvoj smješteni u Osijeku
Orqa je tehnološka tvrtka sa sjedištem u Osijeku i uredom u Zagrebu. Tvrtku su 2018. osnovala tri suosnivača. Bavi se istraživanjem, razvojem i prototipiranjem uređaja iz područja tehnologija pogleda iz prvog lica (FPV), udaljene stvarnosti (RR), prijenosa videosignala i radiokomunikacije te proizvodnjom elektroničkih komponenata i uređaja, od kojih su najpoznatije videonaočale za pilote dronova FPV.One. Istraživanje i razvoj te proizvodnja elektroničkih komponenata i uređaja smješteni su u Osijeku, u Poduzetničkom inkubatoru BIOS.

Možda ste propustili...

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete

KRIZA U POSLOVANJU DODATNO SE PRODUBILA, U SVIM SEGMENTIMA

Njemački proizvođač baterija u problemima

Najčitanije iz rubrike