Vizualizacija dograđenog Dječjeg vrtića Vila
Vizualizacija dograđenog Dječjeg vrtića Vila
ustupljena fotografija
22.5.2024., 00:00
POZIV VLASNICIMA POSLOVNIH PROSTORA
Za više dječjih skupina DV traži prostor u zakup
Najmodavac može biti fizička/pravna osoba, zakup je na godinu dana, kaže ravnateljica Dječjeg vrtića Đakovo Ambra Kordić

ĐAKOVO - Prvi put Dječji vrtić Đakovo, čiji je osnivač Grad, traži u zakup poslovni prostor za smještaj više svojih odgojno-obrazovnih skupina, privremeno na godinu dana.

U povodu toga raspisao je javni poziv za iskazivanje interesa za zakup poslovnog prostora za potrebe vrtića, tj. za povećanje smještajnog kapaciteta djece jasličke i vrtićke dobi. Stoga je pozvao sve pravne i fizičke osobe, vlasnike poslovnih prostora, da iskažu interes te da dostave podatke o raspoloživom poslovnom prostoru koji se nalazi na području grada Đakova i prigradskih naselja. Mora imati uporabnu dozvolu, biti energetski certificiran, imati kapacitet za najmanje dvije odgojno-obrazovne skupine s pratećim sadržajima i dr. Poziv ostaje otvoren do 24. svibnja.

Konkretan poziv


- Mi svakako trebamo više prostora dok se ne izgradi DV Sjever, za što je rok ožujak 2025., te dok se ne dogradi vrtić Vila, za što je rok kolovoz iduće godine, pa do tada tražimo privremeni smještaj za nekoliko skupina – hoće li to biti dvije, tri, pet njih, ovisi o tome koliko prostora nađemo za zakup - kaže ravnateljica DV-a Đakovo Ambra Kordić

Poziv je to za iskazivanje interesa potencijalnih najmodavaca. Postupak je, ističe Kordić, krajnje jednostavan za njih – trebaju popuniti obrazac s podacima o vlasniku i poslovnom prostoru i predati ga.

- Želimo napraviti tako prvu selekciju, pa nam je ovaj javni poziv prva stepenica do konkretnog javnog poziva za zakup, koji ide odmah potom - kaže Kordić. Uvjete za poslovni prostor kojima bi on zadovoljio pozivu ne određuje DV Đakovo, nego povjerenstvo na razini Županije. Ono daje riječ o tome.

- Namjera je da se uselimo bar na godinu dana, i to što prije - kaže ravnateljica.

Poziv teče istovremeno s upisima za predstojeću predškolsku godinu. U tijeku su upisi za postojeća upisna mjesta, a kako bi se osigurala dodatna, morali bi u dodatni krug upisa, pa je intencija tijekom tjedna doći do potencijalnih poslovnih prostora za zakup kako bi se išlo u konkretan javni poziv da se vidi koliko je mjesta za to potrebno.

Skupina manje


- Imamo trenutačno 28 upisnih mjesto, što je iznimno malo, a također smo ostali bez jedne skupine zbog radova na dogradnji vrtićke kuće Vila, pa smo ondje, umjesto sa sedam, sada sa šest skupina - kaže Kordić. Dok je trenutačno samo 28 novih upisnih mjesta, nekada ih je bilo i 70-ak, a već nagodinu, zbog novih smještajnih kapaciteta, DV će ponuditi čak 200 novih upisnih mjesta, što je najveći broj dosad.

Razdoblje predaje zahtjeva roditelja za upis djece preko e-Upisa završilo je, zahtjevi se boduju i sastavlja se lista reda prvenstva.

- U ovoj pedagoškoj godini imali smo 19 skupina redovitog progama, a nagodinu će ih biti 18 jer smo jednu skupinu zbog radova na Vili izgubili - kaže Kordić.

Suzana Župan
{embed_infobox_gray}258697{/embed_infobox_gray}