Zdravlje
TEST: PHILIPS SONICARE CORDLESS POWER FLOSSER 3000

Čišćenje svih zuba gotovo je za 60 sekundi, a odvija se po čeljusti te s unutarnje i vanjske strane zuba
Objavljeno 14. studenog, 2022.

Mislimo da nikome nije potrebno posebno objašnjavati koliko je važno brinuti se o vlastitim zubima, odnosno voditi računa o kompletnoj oralnoj higijeni. Nažalost, navike Hrvata ovdje baš ne briljiraju, a još uvijek nam odzvanja podatak kako naš prosječni građanin kupi tek nekoliko pasta za zube godišnje.



Svakodnevno pranje


Dobar početak za promjenu ovih navika je kupnja električne četkice za zube. Tehnologija nas ovdje doista može potaknuti brinuti se više o oralnom zdravlju, a modeli poput Philips Sonicare 9900 Prestige to će dodatno potaknuti kroz upotrebu aplikacije na pametnom telefonu koja će nas upozoriti na zube oko kojih se trebamo dodatno posvetiti. Slično kako je električna zubna četkica u svakom pogledu superiorniji način pranja zubi od klasične ručne četkice, tako je i najnoviji dodatak Philips Sonicare obitelj, oralni tuš Cordless Power Flosser 3000 superiorna zamjena za zubni konac. Iako je zubni konac još jedna preporuka za potpunu higijenu zubi, odnosno prostora između zuba, podatak o njegovu korištenju još je porazniji od onog o općoj njezi i pranja zuba. No i kod upotrebe zubnog konca tehnologija nas može potaknuti na njegovo korištenje, ali kroz modernu izvedbu u obliku uređaja kakvi su oralni tuševi.

Zubni konac ima zadatak ući u prostor između zuba te ga očistiti. Iako je zubni konac efikasan, njegovo korištenje je sporo i zahtijeva podosta vještina kako bi rezultat bio zadovoljavajući. S druge strane, njime je vrlo lako ozlijediti desni i zubno mesno. Oralni tuševi poznati su kao učinkovita zamjena za zubni konac, no do sada nisu bili odveć praktični.

Bežičan i praktičan


Međutim, Philips je s modelom Sonicare Cordless Power Flosser 3000 donekle unio revoluciju u ove uređaje predstavivši model koji je bežičan, praktičan i intuitivan za korištenje. Sonicare Cordless Power Flosser 3000 dostupan je u dvjema bojama – crnoj ili bijeloj. Bez obzira na boju, u obje varijante djeluje elegantno. U paketu s uređajem stiže punjač, kabel, praktična torbica te dva nastavka, tj. glave za čišćenje. Uređaj je pristojne veličine te ergonomski oblikovan za ugodan rad. Prije čišćenja dovoljno je u veliki spremnik od 250 ml uliti vodu, odabrati način rada (regularno ili dubinsko pranje) te jačinu pranja (tri razine). Preostaje nam još umetnuti nastavak za čišćenje i spremni smo. U paketu su, kako smo rekli, dva nastavka. Prvi je nastavak standardni ravni koji služi za snažno usmjereno čišćenje. Puno zanimljiviji je drugi nastavak koji donosi tehnologiju Quad Stream. Quad Stream vrh u obliku slova X razdvaja tok u četiri mlaza vode koji pokrivaju veće područje između zuba i uzduž linije desni. Uređaj u svome radu pravi pauzu svakih 15 sekundi kako bi vas upozorio na sljedeći korak. Naime, čišćenje svih zuba gotovo je za samo 60 sekundi, a odvija se po čeljusti te s unutarnje i vanjske strane zuba. Rezultati su doista iznenađujući, a osjećaj svježine i čistoće teško je postići samo uporabom četkice. Ugrađena baterija koja ovom uređaju omogućava praktičan bežični rad nudi autonomiju od čak 14 dana, tako da se Power Flosser 3000 može ponijeti i na put. Punjenje se odvija preko USB-C konektora, što je svakako pohvalno. Za kraj ostaje cijena od kakvih 800 kuna. Iako se može činiti puno, uvijek volimo reći koliku cijenu ima jedna zubobolja?
 
Marin REŽIĆ
Vrh u obliku slova X razdvaja tok u četiri mlaza vode koji pokrivaju veće područje između zuba

Možda ste propustili...

SAVJET NE MOŽEMO SVE KONTROLIRATI

Učestali mikrostres itekako crpi energiju

ORGANIZAM SE PRIRODNO POČINJE REGENERIRATI

U proljeće se javlja svjež nalet energije

Najčitanije iz rubrike