LIO je prvak Lige NS Osijek
LIO je prvak Lige NS Osijek
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
23.5.2024., 00:00
POBJEDNIČKI TROFEJ U RUKAMA “LANARACA”
LIO prvak Lige NS Osijek, ide u Drugu županijsku ligu

Nakon posljednjeg kola Lige Nogometnog središta Osijek radovali su se osječki "lanarci". LIO je kao gost s visokih 9:1 pobijedio Filipovicu i potvrdio naslov prvaka.

Nije ove sezone bilo previše neizvjesnosti u Ligi NS Osijek, LIO je samouvjereno promarširao kroz nju, a posebice raspucan je bio u posljednjem kolu u kojem je Filipovici zabio čak devet pogodaka. Nakon što se krenulo s centra, Luka Sambol zabio je za 1:0, Kristijan Vučanović izjednačio je za Filipovicu u 7. minuti, ali nada domaćina kratko je trajala. LIO je u nastavku bio nezadrživ, Matej Dubravac je donio je gostima novu prednost u u 13. minuti, a potom zabio Antonio Brkić, pa Hrvoje Kovačević, a onda opet Brkić. U strijelce se upisuje i Domagoj Pavlić u 47. minuti, a Petar Jurič hat-trickom zaključuje golijadu i slavlje momčadi LIO-a. NK LIO slavi naslov prvaka i plasman u Drugu ŽNL Osijek, a pobjednički pokal "lanarcima" je dodijelio povjerenik lige Ante Vučemilović-Šimunović ml.

NK LIO u svojoj bogatoj i više od 70 godina dugoj povijesti pamti i bolje dane, u prošlosti su kroz njegove redove prošli i kasnije poznati osječki nogometaši, klub je nekada bio član Treće NL Istok, no onda su stigli teški dani, borba za opstanak u osječkoj i slavonskoj nogometnoj obitelji, seljakanja s terena na teren, no “lanarci” se uporno suprotstavljaju svim problemima. Klub je preživio i opstao, a evo ove sezone i promarširao Ligom NS Osijek te će od sljedeće igrati u Drugoj županijskoj osječko-baranjskoj. I. Li. {embed_infobox_gray}258663{/embed_infobox_gray}