Osijek
STUDENTSKA KONFERENCIJA

Priprema se diplomski studij palijativne skrbi
Objavljeno 12. studenog, 2022.
Na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u petak je održana studentska konferencija u okviru projekta Osmišljavanje i provedba diplomskog studija palijativne skrbi, koji ovaj fakultet provodi u suradnji sa sveučilištima u Mariboru i Sarajevu, uz tehničku podršku tvrtke TERA Tehnopolis d.o.o.



Riječ je o projektu koji je u cijelosti financiran sredstvima EU-a (55.000 eura) te ga je Europska komisija rangirala na visoko, 11. mjesto, od ukupno 48 projekata kojima je odobreno financiranje putem poziva ERASMUS-EDU-2021-EMJM-DESIGN. Inicijativa za njegov razvoj pokrenuta je pod voditeljstvom prof. dr. sc. Aleksandra Včeva, dekana Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek.



- S ovog skupa želimo uputiti informaciju kako marljive ekipe iz triju država rade na programu diplomskog studija palijativne skrbi, u nadi kako će naša Đakovačko-osječka nadbiskupija, po uzoru na nadbiskupa Ivana Devčića i riječki Hospicij, osigurati prostore za centar za palijativu u njezinom starom domu za umirovljene svećenike, budući da je otvoren novi dom - rekao je dekan Včev.



Bio bi to diplomski studij interdisciplinarnog karaktera, što znači da bi na njemu mogli studirati oni koji su završili preddiplomski studij fizioterapije ili sestrinstva, ali i zainteresirani doktori medicine, doktori dentalne medicine, psiholozi, kineziterapeuti te mnogi drugi stručnjaci zainteresirani za usavršavanje u tom području medicine.


I. Alilović
Možda ste propustili...

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana