Svijet
PANIKA U SUSJEDSTVU

Crni leopard luta šumom između Apatina i Bogojeva
Objavljeno 10. studenog, 2022.
Da ne ostane sve na glasinama, o predatoru koji može ubiti upozorili su iz “Vojvođanskih šuma”. Leoparda traže lovci

Tiče se ova vijest i nemalog broja stanovnika istočnog djela Slavonije koji idu po jeftiniji ‘špeceraj‘ preko granice u Bogojevo. Naime, apatinskim krajem, na potezu d Bogojeva do Apatina, 30-ak kilometara od Osijeka viđen je crni leopard, a vlasti su napomenule kako se stanovništvo treba paziti, jer je riječ o iznimno opasnoj divljoj životinji.



Prvo su krenule glasine o viđenju leoparda u šumama u okolici Apatina, a da tu nešto ipak ima, dalo se zaključiti nakon priopćenja "Vojvođanskih šuma", da je uočen opasan predator. Uzbunu su potom dobila lovačka društva iz Apatina i Sonte koja već dva dana patroliraju njivama i šumama uz Dunav. Čak je i lovni inspektor, prenosi portal nova.rs, kolegama lovcima preporučio da u lov i u šume ne ulaze pojedinačno, nego u grupama. Za svaki slučaj.

S druge strane granice dolaze informacije kako je riječ o životinji koja je iz zatočeništva pobjegla prije više od godinu dana u Mađarskoj, i da je uspjela prijeći žicu između Mađarske i Srbije. I tada su leoparda tražili lovci, no nije bio pronađen. Nije se davalo ni dovoljno pozornosti da je leopard uočen prije nekoliko dana, no sve se promijenilo kada je objavljeno da su djelatnici šumarije u blatu pronašli tragove velikih šapa, prevelikih i za najveće pse ili pak šakale te risove, a kojih ima u divljini u Vojvodini.

Uplašili su se i mještani Sonte, sela između Bogojeva i Apatina, od kojih neki ispred ulaznih vrata svojih kuća drže motke i sjekire. Zlu ne trebalo, ako se crni leopard pojavi.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...

“DIGNITAS INFINITA”

Vatikan protiv promjene spola

NAPAD NOŽEM NA BISKUPA ASIRSKE CRKVE U SYDNEYJU

Motiv napada - vjerski ekstremizam

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana