Gastro
OSIJEK GOURMET

Tjedan crne slavonske svinje
Objavljeno 5. studenog, 2022.
05.-13.11.2022.

Smatrate se gurmanom? Uživate u otkrivanju autohtonih i tradicionalnih okusa? Želite isprobati posebno kreiran meni u ambijentu koji garantira kvalitetu? U razdoblju od 5. do 13. studenoga 2022. grad Osijek i njegova neposredna okolica bit će savršena kulisa za enogastronomski užitak s posebnim naglaskom na jednoj od najpoznatijih i najcjenjenijih slavonskih autohtonih namirnica - crnoj slavonskoj svinji.



Projekt Turističke zajednice grada Osijeka pod nazivom Osijek Gourmet, obogatit će jesenju trpezu isticanjem premium slavonskog proizvoda - crne slavonske svinje - kao potencijala razvoja gourmet turizma grada Osijeka. Projekt je zamišljen kao višegodišnja manifestacija koja će svake od iduće četiri godine staviti naglasak na jednu grupu slavonskih proizvoda te tako stvarati zaokruženu gourmet ponudu grada i regije. U sklopu projekta, od 5. do 13. studenoga 2022., održat će se Tjedan crne slavonske svinje, koji će obuhvatiti renomirane restorane grada Osijeka i neposredne okolice, na čijim će se jelovnicima pronaći promotivni "black menu", koji će uključivati jelo od crne slavonske svinje sljubljeno s vinima vinara s osječkom adresom.



Crna slavonska svinja, ili “fajferica”, hrvatska je autohtona pasmina pod zaštitom Nacionalnog programa za očuvanje autohtonih i ugroženih pasmina domaćih životinja u Hrvatskoj. Ističe se kvalitetnim mesom koje se priprema u vrhunskim hotelima i restoranima.



Tjedan crne slavonske svinje obuhvatit će Okrugli stol (panel-raspravu) i Masterclass za stručnu publiku (8.11.), radi suradnje i razmjene znanja turističkih dionika iz Osijeka, Slavonije i Baranje te čitave Hrvatske.

 
TZ grada Osijeka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike