Sport
NAVIJAČI BIJELO-PLAVIH MOGU BITI MIRNI

Teklić je svima zanimljiv, pa i nama. Lacika neće u Hajduk
Objavljeno 3. studenog, 2022.
Predsjednik Ferenc Sakalj danas bi mogao završiti priču oko Lászlóva ugovora

Završnica jesenskog dijela sezone u kojoj ih očekuju tri uzastopna gostovanja u glavnom je fokusu nogometaša Osijeka. Split pa Kup u Varaždinu i onda Šibenik za kraj. Zahtjevno, ali i izazovno za bijelo-plave u svakom slučaju.



Ništa manje zanimljivo nije ni iza kulisa tih rezultatskih očekivanja. U pozadini sportski direktor Ivica Kulešević također obavlja vrlo zahtjevne zadaće. Priprema zimski prijelazni rok u kojemu će Osijek biti vrlo aktivan na planu izlaznih transfera, a možda je još i važniji posao pregovori s jednim od najboljih igrača, Lászlóm Kleinheislerom, oko novog ugovora.

Korak do dogovora


Posljednjih dana sve su glasnije priče kako se Hajduk živo počeo zanimati za mađarskog reprezentativca jer ga na ljeto može dobiti bez odštete. Takva su govorkanja s pravom uznemirila osječku navijačku bazu jer izgubiti jednog od najboljih igrača koji je s vremenom postao njezin pravi ljubimac, i to još bez odštete, a da pri tome ode u redove rivala, uopće ne izgleda dobro za NK Osijek. Kao i uvijek, gdje god ima dima ima i vatre, pa tu priču oko Hajduka treba shvatiti ozbiljno.

- Ne mogu komentirati te glasine i špekulacije oko Lászla Kleinheislera i zanimanja Hajduka. Mi smo s njim već određeno vrijeme u razgovorima koji se razvijaju dobro. Postoji obostrana želja za nastavkom suradnje, pa očekujem kako će ona već možda do kraja ovog tjedna biti i službeno potvrđena u vidu potpisivanja novog ugovora. Razgovori su pri samom kraju i ostala je još samo finalizacija. Iskreno, jako bi me iznenadilo ako bi se ta priča završila na neki drugi način - kaže Ivica Kulešević, sportski direktor NK-a Osijek.

Epilog tih pregovora mogli bismo dobiti već danas jer u Osijek dolazi predsjednik Ferenc Sakalj, koji će, očekuje se, finalizirati razgovore s Lászlóm. I nije Mađar jedini s kojim se razgovara oko novog ugovora. Ista priča vrijedi i za trenera Renea Pomsa, koji se nakon iznenadne inauguracije pokazao kao dar s neba za osječki klub. Izvukao je momčad iz krize, razradio je pomalo "zahrđala" napadačka oruđa bijelo-plavih te zaintrigirao svojom napadačkom idejom igre.

- Za Renea vrijedi isto što i za Lászla. Razgovori su počeli i kreću se u dobrom smjeru. Vjerujem kako u ta dva slučaja neće biti stresa za nas i naše navijače - poručuje Kulešević.

Odlasci


Zapravo, Poms bi trebao biti temelj na kojemu će se obnavljati momčad bijelo-plavih. Taj proces neće ići preko noći, a počet će već ove zime. Kao i u svim investicijama, prvo je potrebno prikupiti novac, a njega osječki klub planira zaraditi kroz neke transfere, ali i pomoću racionalizacije igračkog kadra koji je preglomazan i preskup. No nije da se o pojačanjima ne razmišlja. Jedno od imena koje je iskočilo u prvi plan je Tonio Teklić, koji pruža sjajne partije u dresu Varaždina.

- Kome u Hrvatskoj Teklić u ovom trenutku nije zanimljiv? - pita se Kulešević pa dodaje:

- U odličnoj je formi, pa je jedan od igrača koje pratimo, ali prije negoli krenemo u bilo kakve ulazne transfere, moramo prvo stvoriti prostor za dovođenje novih lica. Ove zime želimo napraviti jedan ili dva jača izlazna transfera. Ponuda ima, nije tajna kako su Beljo i Ivušić najzanimljiviji, puno je upita i za Barišića, a ima nekog zanimanja i za Miereza. Što se njega tiče, moramo procijeniti je li pravi trenutak za njegov odlazak. Pustili bismo Belju ili njega, a ako bi se dogodio odlazak obojice, povukli bismo Dakua koji odlično igra u Sloveniji s posudbe.

Riječ je redom o igračima koji su kod Pomsa u statusu prvotimca, pa se vjerojatno neće dogoditi odlazak baš svih njih. Ivušić je, po nama, najveći favorit za transfer, a može se dogoditi i odlazak nekih igrača koji imaju vrijednost, a trenutačno nisu u prvom planu poput Karla Bartolca i Ivana Fiolića.

- Ako bi za njih došle ponude koje bi nas zadovoljile, ne bismo im pravili probleme oko odlaska. Imamo i nekolicinu igrača kojima na ljeto izlaze ugovori, ali nećemo brzati oko odluke o njihovu statusu. Neki od njih bit će nam potrebni u drugom dijelu sezone, a paralelno s tim imamo plan neke igrače poslati na posudbe. Idealno bi bilo ako bismo im pronašli prvoligaške sredine - zaključuje Kulešević.

Osijek će od zime polako početi mijenjati strukturu momčadi. Dobar temelj postoji, ali i prostor za kvalitetnu nadogradnju.

Dalibor Keler
POZNAT PLAN ZIMSKIH PRIPREMA
Iako odigrati treba još tri jesenska kola, u Gradskom vrtu već imaju izrađen plan zimskih priprema. Ova je polusezona specifična prema tome što će zbog SP-a u Kataru završiti mjesec dana ranije u odnosu na uobičajeni kalendar. Bijelo-plavi će tako odmah nakon susreta posljednjeg jesenskog kola u Šibeniku (13. studenoga) otići na dvotjedni odmor. Početak priprema za drugi dio sezone planiran je za 5. prosinca, a do Nove godine trenirat će se u Osijeku. U blagdansko vrijeme za Božić momčad će dobiti tri slobodna dana, nakon čega će nastaviti s pripremama čiji će se završni dio obaviti u Umagu. Bijelo-plavi će u Istru otputovati 2. siječnja sljedeće godine i tamo će ostati 12 dana. Prvenstvo se nastavlja 21. siječnja 2003. kada će u Osijeku gostovati Rijeka.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike