Dome slatki dome
DIZAJN: DEKORIRAJTE DOM ZELENILOM

Biljke idealne za dnevni boravak
Objavljeno 3. studenog, 2022.
Osim što djeluje opuštajuće, naglasit će pojedine zone i učiniti ih atraktivnijima

Zelenilo je oduvijek bilo neizostavan dio dekoracije doma. Ipak, posljednjih godina zauzima posebno mjesto među dekorativnim elementima, a načini njegove upotrebe postali su vrlo kreativni. Zelenilo je postalo obvezan element svakog prostora u domu. Dnevni boravak idealno je mjesto za dekoriranje zelenilom.



Zelene oaze


Osim što djeluje opuštajuće, naglasit će vizualno pojedine zone i učiniti ih atraktivnijima. Najjednostavniji način je postava zelenila na klub-stolić. Zelenilo može biti samostalan element, ili dio kompozicije, a sama ideja ovisit će o veličini prostora ili elementa na koji se postavlja zelenilo. Zelene oaze s velikim komadima zelenila vrlo su popularne. U nedostatku prostora, dekoriranje zida ili zidnih polica zelenilom jednako će biti atraktivno, jer će biti vrlo izražajno u prostoru. Zanimljiv efekt postići ćete i povezivanjem boja zelenila i namještaja te stilskom vezom zelenila i ostalih dekoracija u prostoru.

Ako niste ljubitelj zelenila, a želite biti u trendu, postavite ga diskretno u pozadinu prostora. Efekt će biti nježan i profinjen.

Drugi je način upotreba apstraktno oblikovanog zelenila koje svojom stilizacijom unosi dah trenda, ali ne zahtijeva dodatno održavanje poput klasičnog zelenila.

U kuhinji


Dekoracija zelenilom obvezan je element svake kuhinje, bilo da se postavlja na radnu plohu, šank ili elemente. Odlučite li se za zeleni zid ili zelenu oazu, spavaća soba može postati vrlo atraktivna. Kupaonicu dekorirajte diskretnim zelenilom u zoni umivaonika. Ovdje će efekt svježine koju donosi zelenilo dati poseban ugođaj. Zelenilo se može vrlo kreativno koristiti i u relax zonama, ako ih imate, a opuštajući ugođaj na taj način će se pojačati. Zelenilo je idealan medij za realiziranje ideja i kreacija, a što ga neobičnije upotrijebite, efekt će biti bolji!
 
Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.
Suho cvijeće
Aranžmani od suhog cvijeća oduvijek su bili popularni, a u modernim izvedbama, uz dekorativne lončanice postaju pravi ukras prostora. Osim manjih aranžmana, u trendu su oni većih dimenzija za koje je potrebno osigurati kompletan kutak prostora. Dnevni boravak ili blagovaonica prava su mjesta za dekoracije suhim biljem i cvijećem.

Možda ste propustili...

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

Najčitanije iz rubrike