Autoglas
NOVI OPEL GRANDLAND GSE

Opel odvažno uvodi GSe performanse u C-SUV segment visokih performansi
Objavljeno 31. listopada, 2022.

Na temeljima koje su postavili Astra GSe i Astra Sports Tourer GSe nastao je sljedeći dinamični model Opelova novog elektrificiranog podbrenda - Opel Grandland GSe. Sportski SUV-ovi povezuju brzinu sportskih automobila sa svestranošću i stilom. Nude dinamičnost i pogon na sva četiri kotača te su vrlo privlačni vozačima. Iako su najčešće u premium segmentu, s novim Opel Grandlandom GSe sportski SUV-ovi uskoro će biti predstavljeni u popularnom C-segmentu.



Grandland GSe kombinira 1.6 benzinski motor s turbopunjačem i dva elektromotora – jedan na svakoj osovini – za snažnu izlaznu snagu sustava, do 221 kW/300 KS.

Plug-in hibridni pogonski sklop čini Grandland GSe snažnim električnim vozilom s pogonom na sva četiri kotača s optimalnom trakcijom i najboljim ubrzanjem s mjesta u klasi. Ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže se za 6,1 sekundu, kao kod sportskog automobila, a maksimalna je brzina 235 km/h (135 km/h na električni pogon).

Poput Astre GSe, preduvjeti za posebno dinamičan i zabavan način vožnje Opel Grandlanda GSe u njegovu su jedinstvenom kalibriranju ovjesa i upravljanja. S opružnom nogom McPherson sprijeda i višestrukom osovinom straga, Opelov najsportskiji SUV ima čvršće opruge i amortizere s tehnologijom KONI FSD (trekvencijski selektivna amortizacija), koja omogućuje različite karakteristike amortizacije za upravljanje s obzirom na udobnost. Kao rezultat toga, Grandland GSe odmah i predvidljivo reagira na svaki potez vozača zadržavajući tipičnu Opelovu stabilnost pri kočenju, u zavojima i na autocesti. ​Vanjski dizajn Grandlanda karakteristikama brenda Opel Vizor dodatno je poboljšan.

Milan Bugarić
UŽIVANJE U DINAMIČNOJ VOŽNJI
Tu su i 19-inčni kotači od lake legure inspirirani nagrađivanim konceptom Manta GSe, jedinstveni stražnji difuzor i GSe amblem na vratima prtljažnika. Grandland GSe opcijski je dostupan s crnim poklopcem motora. Prednja sportska sjedala obrubljena Alcantara materijalom s AGR certifikatom još su jedan pokazatelj Opelove izvrsnosti u izradi sjedala. Ona vozaču i suvozaču u Grandlandu GSe omogućuju uživanje u dinamičnoj vožnji dok njihovoj kralježnici koristi udobnost i potpora iznimno ergonomskih sjedala.