TvObzor
IZIŠAO SLUŽBENI TRAILER ZA PETU SEZONU SUPERPOPULARNE SERIJE

Novi nastavci “Krune” smješteni u turbulentne 90-e
Objavljeno 28. listopada, 2022.
Peta sezona Netflixove superpopularne serije “Kruna” (“The Crown”), čija je radnja smještena u turbulentne 90-e godine i prati početak kraja braka princa Charlesa i princeze Diane, dobila je svoj prvi službeni trailer. Za kraljevsku su obitelj 90-e godine opisane kao “najveći izazov do danas”, s političkim i privatnim događajima koji će uvelike oblikovati vladavinu kraljice Elizabete. Zbog obilježavanja 40. obljetnice vladavine, ona se u novoj sezoni osvrće na neke od povijesnih prekretnica kojima je svjedočila do tada, poput pojave masovne televizije. Kraljica Elizabeta proživljava i raspad Sovjetskog Saveza, prijenos suvereniteta u Hong Kongu koji “signalizira seizmičku promjenu međunarodnog poretka” i druge političke promjene, dok se sve mijenja i u Velikoj Britaniji.

Što se tiče privatnog života kraljevske obitelji, peta sezona “Krune” bavit će se napetom vezom princa Charlesa i princeze Diane, kao i pritiskom što ga je Charles vršio na kraljicu ne bi li mu dopustila da se razvede od Diane. Dok kruže glasine o statusu Charlesove i Dianine veze, mediji joj pridaju sve više pažnje pa Diana odlučuje prekinuti protokol i objaviti knjigu koja potkopava javnu potporu Charlesu i razotkriva probleme u kući Windsor.

Trailer za petu sezonu serije “Kruna”, čije će epizode biti dostupne na Netflixu od 9. studenoga, daje prvi pogled na novu glumačku postavu, s Imeldom Staunton kao kraljicom Elizabetom II., Jonathanom Pryceom kao princom Philipom, Lesley Manville kao princezom Margaret, Dominicom Westom kao princom Charlesom i Elizabeth Debicki kao princezom Dianom. D.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike