Crna kronika
INTERVENCIJA VATROGASACA U VIŠNJEVCU

Piroman zapalio automobile bivšeg nogometnog suca
Objavljeno 26. listopada, 2022.
Oba automobila, Mazda i Toyota, u vlasništvu su Ante Vučemilović-Šimunovića

Vatrogasne sirene probudile su u srijedu ujutro usnule stanovnike inače mirne Kvaternikove ulice u Višnjevcu. Razlog dolaska osječkih profesionalnih vatrogasaca je požar koji je potpuno uništio Mazdu 48-godišnjeg Ante Vučemilović-Šimunovića, mlađeg, inače bivšeg prvoligaškog nogometnog suca. Požar je oštetio i drugi automobil Vučemilović-Šimunovića, a riječ je o Toyoti. Srećom, ozlijeđenih nema, a šteta na automobilima je velika. U istragu požara uključila se i policija jer je isključen tehnički uzrok kvara. Požar je naime - podmetnut.


- Utvrđeno je da je požar izazvan ljudskim faktorom. Policija dalje provodi sve potrebne mjere i radnje kako bi se utvrdilo što i kako se dogodilo - doznajemo od Edite Roterbauer, glasnogovornice PU osječko-baranjske.

- Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo požar Mazde, a požar su gasili vlasnik vozila i susjedi s dva vrtna crijeva te su djelomično ugasili vatru. Brzo smo stavili požar pod kontrolu. Pokraj tog vozila nalazilo se još jedno koje je vlasnik uspio maknuti desetak metara dalje, ali je i ono oštećeno od visoke temperature. Požar je ugašen potpuno u 3.47, a u bazu smo se vratili u 4.09. U intervenciji je sudjelovalo osam vatrogasaca koji su izišli na teren s dva vozila - doznajemo od Davora Škarice, pomoćnika zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Osijek.

Da je posrijedi piromanija doznali smo i u razgovoru sa susjedima Vučemilović-Šimunovića iz Kvaternikove ulice. Dvije su susjede oko 3 sata čule kako se jedan automobil zaustavlja u blizini njihovih kuća te se vrlo brzo nakon toga uz škripu guma naglo udaljio. Nekoliko minuta kasnije obje su čule pucketanje, a kada su pogledale kroz prozor, vidjele su kako gori automobil, a riječ je o crvenoj Mazdi 48-godišnjeg susjeda. I drugi susjedi su potom istrčali iz svojih kuća, a Ante Vučemilović-Šimunović je s još jednim čovjek pokušao gasiti vodom iz crijeva požar koji je doslovno gutao njegovu Mazdu. Prije toga je uspio sjesti u Toyotu i odmaknuti je od Mazde, no i taj je automobil oštećen od isijavanja topline.

Policija je sada u potrazi za piromanom te se za sada ne zna njegov motiv za paljevinu.

Sandra Lacić
SUDAČKA KARIJERA

Ante Vučemilović-Šimunović bio je dugogodišnji prvoligaški nogometni sudac, koji je u svojoj karijeri, koja je startala 2005. godine, među ostalim, sudio i najveći derbi između Hajduka i Dinama. Sudio je i međunarodne nogometne utakmice jer je od 2007. godine bio na popisu FIFA-e. Prije nekoliko godina ostavio se aktivnog suđenja, no iz nogometa nije otišao. Ante Vučemilović-Šimunović bio je članom komisije nogometnih sudaca HNS-a, a ujedno je i delegat na utakmicama. Također je višegodišnji tajnik u Županijskom nogometnom savezu Osječko-baranjske županije.

Do zaključenja teksta nismo uspjeli dobiti izjavu Vučemilović-Šimunovića oko požara njegovih automobila.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike