Ekonomija
IZLAŽE DVJESTOTINJAK IZLAGAČA

Na osječkom Pampasu počinje jesenski sajam
Objavljeno 14. listopada, 2022.
Danas počinje međunarodni 25. Osječki jesenski sajam s 200-tinjak izlagača i traje do nedjelje na Sajamskom prostoru Pampas u Osijeku svakog dana od 10 do 19 sati.

Direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović kaže kako je i ovaj put sajam prigoda za grupno predstavljanje gospodarstvenika općina i gradova naše županije, a tvrtka Osječki sajam i Grad Osijek i Osječko-baranjska županija čine dodatni poticaj i napor u promicanju i podršci gospodarskih aktivnosti kako svoje sredine, tako i regionalne suradnje, čime se direktno pridonosi razvoju poduzetništva.

- Nedvojbeno sve upućuje na zaključak da je sajam, unatoč suvremenoj digitalnoj komunikaciji, nezamjenjiv i vrlo učinkovit tržišni alat i iznimno vrijedan poslovni događaj, a to već tradicionalno prepoznaju brojne institucije, gospodarstvenici, posjetitelji, vlasti i naš vlasnik Grad Osijek. Pozivamo sve da nas posjete u Osijeku u Ulici Š. Petefija 204/a - poziva Vukašinović na sajamsku priredbu koja se odvija i pod medijskim pokroviteljstvom Glasa Slavonije.

Sajam ima veliku potporu pokrovitelja Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, ali i sponzora: Prvo hrvatsko pivo 1664 d.o.o., Općina Čepin i Noky Security d.o.o.

- Nastupit će i Obrtnička komora Međimurske županije, Udruženje obrtnika Osijek te općine Antunovac, Viljevo i Viškovci. Sav prostor smo popunili izlagačima, a očekujemo veliki broj posjetitelja jer je program bogat. Naime, programski sadržaj izlaganja i prodaje obuhvaća robe i usluge iz domene poljoprivrede, prehrane, obrtništva, graditeljstva i stanovanja, s osobitim naglaskom na domaćim, autohtonim proizvodima naše regije, a organizacijskom smislu, u sastavu sajamske priredbe, održat će se poslovni događaji: 9. Izložba ženskog poduzetništva – pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, 6. Izložba braniteljskog poduzetništva – pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, Grupna izložba mađarskih gospodarstvenika i bilateralni susreti mađarskih i hrvatskih gospodarstvenika – pod pokroviteljstvom Vlade Republike Mađarske, Veleposlanstva Republike Mađarske, u suradnji s CED Osijek – kaže Vukašinović.

Vukašinović dodaje da će biti i popratnih događaja kao što je Medni doručak – u svrhu promocije proizvodnje i konzumacije meda iz hrvatskih pčelinjaka, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, HAPIH-om, Udrugom Pčela, Kulturnim centrom i Ugostiteljsko-turističkom školom, predavanje o pčelarstvu u organizaciji Udruge Pčela, te radionice uz društvenu igru "Zemlja rizika", uz koju će se učenicima pojasniti i približiti osnovni pojmovi o rizicima i kako svaki pojedinac može sudjelovati u smanjenju rizika i očuvanju prirode i okoliša u organizaciji MUP-a. Darko Pejić
Sajmovi su unatoč suvremenoj digitalnoj komunikaciji, nezamjenjiv i vrlo učinkovit tržišni alat

Najčitanije iz rubrike