Tehno
TEST: BISSELL SPOTCLEAN PRO

Uređaj koji odlično čisti sve u domu i u vašem automobilu
Objavljeno 6. listopada, 2022.
Dovoljno je u spremnik za čistu vodu uliti vodu, preporučljivo toplu, dodati Bissell sredstvo za čišćenje mrlja i to je to

Gotovo nema osobe koja nije trebala uslugu kemijskog čišćenja nekog predmeta. Najčešće na kemijsko čišćenje vozimo automobil, no ne treba izostaviti ni kućni namještaj poput sofa, kauča, stolica u kuhinji, tepiha… Iako smo uvijek bili oduševljeni rezultatima čišćenja, najveća mana tog postupka bila je to da nismo mogli to sami učiniti. Auto ili bilo koji komad namještaja trebalo je odvesti na čišćenje, a to zahtijeva vrijeme. Osim vremena, ne treba izostaviti ni trošak za takvo čišćenje. Povećanjem broja članova obitelji kao što je rođenje djeteta, kupnjom možda nekog delikatnog komada namještaja ili možda nabavom kućnog ljubimca, potreba za kemijskim čistačem bit će sve očitija. Upravo takva situacija snašla je i autora ovih redaka, kojemu je obitelj porasla za jednog člana i onda je došla prilika isprobati Bissell Spotclean Pro, nakon čega smo se svi pitali - kako smo uopće do sada bili bez tog uređaja?


Kompaktno pakiranje


Uređaj je namijenjen svima koji imaju potrebu za povremenim čišćenjem mrlja po kući, u automobilu i u drugim prilikama gdje imamo potrebu očistiti kakav tekstil. Vjerujemo da nema potrebe za objašnjavanjem što je uređaj za čišćenje mrlja, no ukratko riječ je o uređajima koji imaju spremnik za čistu vodu i sredstvo za čišćenje koje pod mlazom utiskuju u tkaninu i potom odmah ekstrahiraju u spremnik s prljavom vodom. Iza ovakvog postupka ostaju nenadmašno i dubinski čist tekstil ili drugi materijal koji bismo teško drukčije mogli očistiti. Bissell Spotclean Pro krase male dimenzije i kompaktnost. Naime, uređaj je iznenađujuće malen, a oduševljava i njegova organiziranost u smislu mjesta za namatanje usisnog crijeva duljine 1,5 metara te strujnog kabela duljine pet metara. Uz Bissell Spotclean Pro stižu dva nastavka – uži i širi koje ćemo koristiti ovisno o površini koju želimo čistiti. U paketu dobivamo i početno pakiranje sredstva za čišćenje koje ulijevamo zajedno s čistom vodom.

Uređaj je spreman za rad za doslovce 30 sekundi. Dovoljno je u spremnik za čistu vodu uliti vodu, preporučljivo toplu, dodati Bissell sredstvo za čišćenje mrlja i to je to. Kako ćete pristupiti čišćenju, ovisi o stanju površine koju čistite. U našem slučaju uzeli smo automobil i kauč. Automobil je bio u naoko odličnom stanju te smo ga odlučili očistiti samo da vidimo što to okom ne vidimo. Podove i sjedala stoga nismo ničim tretirali nego smo odmah pristupili čišćenju. Nakon uključivanja uređaj automatski uvlači, odnosno usisava prljavštinu, dok je za prskanje čiste vode na ručki postavljen prekidač. Prilikom čišćenja držimo pritisnut prekidač za čistu vodu i – kroz prozirni dio nastavka za ekstrakciju gledamo magiju.


Kemijski čisto


Naime, količine prljavštine na sjedalima koja su nam se činila čista zaista su nam stavile upitnik iznad glave - na čemu smo to do sada sjedili? Malo je reći da smo ostali šokirani usisanim, ali i oduševljeni onim što je uređaj postigao. Drugi zadatak bio je uredski kauč. Kauč je star tri godine i ovo mu je zapravo prvi takav tretman. Mrlje od kave, prosipanog ručka i ostale prljavštine bile su ovdje i golim okom vidljive. Iako smo se pripremili na "čudesa" u prljavoj vodi, više nas je zanimalo – hoćemo li ga moći očistiti? O kako smo ga tek očistili! Kauč je nakon tretmana bio kao nov! Osjećaj zadovoljstva što smo postigli vratiti kauč u stanje kao novo, a u automobilu imati svježinu i čistoću kao nikada do sada, svima nam je stavio osmijeh od uha do uha. Činjenica kako to sada možemo napraviti bilo kada i bilo gdje nadahnula nas je i dati opis kako je ovo uređaj koji jednostavno morate imati! Svi oni koji imaju dom, djecu, kućne ljubimce, automobil, itekako će cijeniti ovog pomoćnika. M.Režić
Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

Najčitanije iz rubrike