Mozaik
OTKRIVEN NASLOV NASTAVKA

Uskoro “Kraljevstvo planeta majmuna”
Objavljeno 5. listopada, 2022.
Studio 20th Century Studios otkrio je naslov sljedećeg dijela franšize "Planet majmuna", uz prvi pogled na film. "Kraljevstvo planeta majmuna", redatelja Wesa Balla ("Maze Runner"), nastavlja se mnogo godina nakon događaja iz "Rata za planet majmuna" iz 2017. Freya Allan ("The Witcher") i Peter Macon ("The Orville") pridružuju se prethodno najavljenom glavnom glumcu Owenu Teagueu u filmu za koji su scenarij napisali Josh Friedman i Patrick Aison te scenaristi prvog nastavka reboota, "Rise of the Planet of the Apes", Rick Jaffa i Amanda Silver.

- Planet majmuna jedna je od najpoznatijih franšiza znanstvene fantastike u povijesti filma, kao i neizbrisiv dio naslijeđa našeg studija. S "Kraljevstvom planeta majmuna" imamo privilegij nastaviti tradiciju maštovite kinematografije koja potiče na razmišljanje i jedva čekamo podijeliti Wesovu izvanrednu viziju ovog novog poglavlja s publikom 2024. - kaže Steve Asbell, predsjednik studija.

Razvoj novog nastavka franšize najavljen je još 2019. Kao što je izvijestio Justin Kroll iz Deadlinea u lipnju ove godine, vjeruje se da Disney planira "novu trilogiju filmova". Roman Pierrea Boullea "Planet majmuna" prvi je put ekraniziran 1968., a franšiza je ponovno pokrenuta 2011. s "Rise of the Planet Of The Apes", s Andyjem Serkisom u ulozi Cezara. Nakon prvog filma, koji je režirao Rupert Wyatt, uslijedila su dva nastavka, "Dawn of the Planet Of The Apes" i "War for the Planet Of The Apes", koje je režirao Matt Reeves. T.K.
Možda ste propustili...

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

U NEDJELJU 14. TRAVNJA POČINJE 20. ZAGREBDOX

Pobjednici Sundancea, Berlinalea, SSF-a...

Najčitanije iz rubrike