Osijek
SVEČANO OBILJEŽEN DAN MO LIJEVA OBALA

Grad obnovio Kopiku te
rekonstruirao kolnike na
Biljskoj cesti i u Tvrđavici
Objavljeno 4. listopada, 2022.
Svečano je u utorak obilježen Dan Mjesnog odbora Lijeva obala. Najprije su Antonio Lozančić, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Grada Osijeka, i Ivan Karalić iz Grada Osijeka s vijećnicima Lijeve obale odali počast poginulima položivši vijence i zapalivši svijeće kod kapelice Kraljice mira i križa na Biljskoj cesti, a nakon toga je održana i svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora, na kojoj su nastupili članovi HOPGD-a Zrinski.

Na sjednici se moglo čuti kako je odrađen velik dio poslova nužnih na području MO Lijeva obala, ali valja još dosta toga napraviti kako bi život bio ugodniji, od rješenja kanalizacije i pitke vode, kako je jedan od vijećnika spomenuo, do, prema riječima zamjenika predsjednice Vijeća MO Zlatka Jurića, drugih stvari potrebnih na prostoru na kojemu živi više od tisuću stanovnika. “Malo smo prostorno rašireni, pa je gradskoj upravi poprilično nezgodno da nam iziđe u susret po svim našim problemima. Moram napomenuti kako je značajno bolja komunikacija s ovom vlasti nego s prijašnjom, kod koje smo vrlo često nailazili na nerazumijevanje. Ovo je trenutak da zahvalimo upravi na čelu s gradonačelnikom Ivanom Radićem. Želje su velike, ali treba biti objektivan, bilo je i COVID vrijeme, što se odrazilo i mjesnu samoupravu. No zajedničkim naporima s Gradom korak po korak ‘otkvačit’ ćemo sve stavke. Zadovoljni smo suradnjom u komunalnim pitanjima, ali još nemamo društveni dom u Tvrđavici. Vjerujem da će, kada dođe vrijeme za to, gradski oci imati razumijevanja i za tu našu dugogodišnju želju”, izjavio je Jurić poručivši kako žele pridonijeti ostanku mladih ovdje čineći život još atraktivnijim na toj lokaciji “u prvom redu do rijeke”.

- Čestitam svim mještanima i Dan Mjesnog odbora i crkveni god. Ove je godine gradska uprava imala značajna ulaganja u ovaj dio grada. Rekonstruirali smo 450 metara kolnika u Tvrđavici s milijun kuna, riješena je odvodnja oborina, završili smo prvu etapu uređenja Kopike, trenutačno su u tijeku radovi na cesti na mostu do pruge na Biljskoj cesti, također vrijedni milijun kuna. Zahvaljujem Vijeću na iznimno dobroj suradnji - kazao je pročelnik Lozančić. D. Pejić
Možda ste propustili...

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike