Sport
MŽNL “OSIJEK-VINKOVCI”

Gosti su imali puno više razloga za zadovoljstvo, Vardarac odmiče pratnji
Objavljeno 4. listopada, 2022.

Osječko-baranjski i vukovarsko-srijemski sudionici, sada, petog državnog nogometnog saziva, odradili su utakmice osmog kola u kojima se međusobno sastao tada vodeći kvartet. Iz Vardarca i Vinkovaca ništa nije otišlo s gostima za Satnicu Đakovačku, odnosno Cernu, što su bile i jedine etapne pobjede domaćih momčadi. Samo još ona u Starim Jankovcima nije izgubila jer je HAŠK Sokol s pristiglim Jedinstvom remizirao bez pogodaka, dok je na ostalih šest terena kompletan plijen otišao gostujućim sastavima. Za lidera iz Vardarca pretpostavljala se teška domaća zadaća protiv Mladosti koju je otežao i nepogodan teren za igru, ali su štićenici trenera Marka Dinjara uoči odmora ipak uspjeli doći do pobjedonosnog pogotka te za tri boda odmaknuti najbližoj pratnji. Sada je to Dilj koji je uvjerljivo porazio Tomislav iz Cerne te ga zbog bolje gol-razlike preskočio u redoslijedu. Mladost je pala na petu poziciju jer je preko nje otišao Radnički iz Meca, kamo su stigli bodovi iz Soljana gdje je tamošnja Slavonija već do odmora, praktički, bila poražena jer je zaostajala dva pogotka. Imenjak, pak, iz Županje ostvario je najveću etapnu pobjedu u višnjevačkom derbiju začelja gdje je prvi dio igre bio ravnopravan i bez pogodaka, da bi se domaćin u nastavku raspao primivši pet golova od kojih je tri zabio Elvir Bukva i najviše pridonio odlasku svoje momčadi u mirnije vode. Sraz momčadi iz donjeg dijela tablice (od)igrao se i u Osijeku odakle su bodovi otišli s gostima za Bobotu za čije se kormilo vratio Aleksandar Stojković te donio mir, za razliku od Olimpije koja je ponovno čvršće pri dnu redoslijeda. Ispod nje je očito problematični Višnjevac te Slavonac koji je nastavio proljetnim negativnim trendom zaključno s prekjučerašnjim domaćim porazom od Zrinskog koji je istodobno nastavio pozitivan trend s kojim je dospio u središnjicu redoslijeda. U gornjem domu sada stanuju oba sudionika sraza u Livani gdje je domaći Tomislav anulirao dva pogotka zaostatka za Borincima koji su zabili i treći te bodove odnijeli u Jarminu. Za Babinu Gredu također su otišli svi iz Otoka gdje je Šokadija jednim pogotkom svladala istoimenog domaćina i smjestila se na ugodno šesto mjesto, pri tome preskočivši svoga subotnjeg protivnika. D.Lekšan

 
Standings provided by Sofascore
Rezultati 8. kola
Slavonija (Soljani) - Radnički (Mece) 0:3, Tomislav (Livana) - Borinci (Jarmina) 2:3, Olimpija (Osijek) - Borac (Bobota) 1:3, Višnjevac - Radnički (Županja) 0:5, Dilj (Vinkovci) - Tomislav (Cerna) 3:0, Vardarac - Mladost (Satnica Đakovačka) 1:0, Slavonac (Komletinci) - Zrinski (Bošnjaci) 0:2, Otok - Šokadija (Babina Greda) 0:1 i HAŠK Sokol (Stari Jankovci) - Jedinstvo (Donji Miholjac) 0:0.

U 9. kolu, 8. i 9. listopada, sastaju se: Jedinstvo - Tomislav (L), Borinci - Slavonija, Radnički (M) - Olimpija, Radnički (Ž) - HAŠK Sokol, Zrinski - Vardarac, Mladost - Dilj, Tomislav (C) - Višnjevac, Šokadija - Slavonac i Borac - Otok.

Najčitanije iz rubrike