Svijet
PODNESEN PRIJEDLOG DEKLARACIJE O OSUDI STAVOVA PREDSJEDNIKA RH

Milanović nepoželjan Gradskom vijeću Sarajeva?
Objavljeno 4. listopada, 2022.
Gradsko vijeće Sarajeva razmatrat će ovog tjedna prijedlog izjave kojom će predsjednika RH Zorana Milanovića praktično proglasiti nepoželjnim u glavnom gradu BiH, objavili su tamošnji mediji. Portal Klix piše da će se u srijedu na Vijeću naći materijal pod nazivom “Deklaracija o osudi stavova predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića prema BiH”.

”Sarajevo, glavni grad BiH, otvoren je za sve ljude dobre volje, ali ne i za one koji vrijeđaju i rade štetu. Zato pozivamo Milanovića da promijeni svoje uvredljivo ponašanje prema BiH. Do tada, neka ne dolazi u Sarajevo, jer neće biti poželjan. Nadamo se da će se Milanović sabrati i promijeniti svoje ponašanje”, piše u prijedlogu. Većinu u Gradskom vijeću ima koalicija čija su okosnica SDP BiH, Narod i pravda (NiP) i Naša stranka (NS), a gradonačelnica Sarajeva je SDP-ova Benjamina Karić, no nije jasno tko je točno predlagatelj izjave.

Usvoje li to, nitko od predstavnika gradske vlasti neće biti Milanovićev domaćin ako bude došao u grad, a svi drugi građani RH ostaju “rado viđeni i dobrodošli gosti”. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike