DORINGO
8.7.2024., 00:00
KONCERT 14. STUDENOGA
Boa u Tvornici kulture slavi 45 godina postojanja

Jedna od najuspješnjih hrvatskih grupa u osamdesetima, Boa, proslavit će ove jeseni veliku obljetnicu koncertom "Mladen Puljiz – 45 godina glazbene karijere", koji će se održati 14. studenoga u zagrebačkoj Tvornici kulture. Bend su u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća osnovali Mladen Puljiz i Slavko Remenarić, pod utjecajem art rocka i funka. Službeno su se razišli 2017., kad je Puljiz okupio novi sastav, Boa II, s kojim će nastupiti u Tvornici. Dosad su objavili deset albuma, a posljednji, "Sinovi i kćeri", prošle godine. Prvi album "Boa II" s novim članovima benda objavljen je 2018. i na njemu su okupljene najveće dotad objavljene uspješnice. Tijekom dugogodišnje karijere surađivali su s brojnim renomiranim glazbenicima poput Josipe Lisac, Dine Dvornika, Massima, Remi i Vanne.

Jedan od najvećih uspjeha benda bio je i nastup kao predgrupa Davidu Bowieju pred čak 50 tisuća gledatelja 1990. godine, podsjeća se u najavi koncerta. Prema riječima Mladena Puljiza, prvih 45 godina brzo je prohujalo, od prvih nastupa grupe Boa po mjesnim zajednicama općine Maksimir do nastupa u Studentskom centru, Lapu, Kulušiću te diljem bivše države, snimanja prvih albuma u Švedskoj, suradnji s vrhunskim glazbenicima s ovih prostora.

- Na ovom koncertu svirat ćemo moj izbor pjesama s deset autorskih albuma, pjesme koje najviše volim izvoditi uživo sa sjajnim glazbenicima, s Martinom Banić Petrlić, Lukom Banićem, Elvisom Sršenom, Brankom Štrbićem i Franom Puticom. H