Crna kronika
UHIĆENA RAVNATELJICA ŠKOLE KOD PETRINJE

Od škole i kluba uzela 540.000 kn
Objavljeno 3. listopada, 2022.
Sisačka policija podignula je kaznenu prijavu protiv 47-godišnje Petrinjke za zloporabe položaja i ovlasti, jer je kao odgovorna osoba obrazovne ustanove i blagajnica sportskog kluba s petrinjskog područja ukupno prisvojila više od pola milijuna kuna. Konkretno je riječ, navodi se u priopćenju sisačke policije, o 540.000 kuna, te je 47-godišnjakinja predana pritvorskom nadzorniku. Dio novca vratila je na bankovne račune ustanove, no dio je zadržala.

Kriminalističko istraživanje sisačko-moslavačka policija provela je prema nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Sisku, priopćeno je u ponedjeljak iz Policijske uprave. Istragom je utvrđeno da je 47-godišnjakinja od 2014. do 2022. godine, kao odgovorna osoba jedne obrazovne ustanove s petrinjskog područja, s bankovnih računa ustanove u više navrata raznim novčanim transakcijama uzela i za vlastite potrebe raspolagala s više od 540.000 kuna. U navedenom razdoblju dio je novca vratila na bankovne račune ustanove, dok je za sebe zadržala više od 300.000 kuna.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u istom razdoblju kao odgovorna osoba ovlaštena za poslove blagajnice jednog sportskog kluba, također s petrinjskog područja, s bankovnog računa kluba u više navrata raznim novčanim transakcijama uzela i za vlastite potrebe raspolagala s više od 260.000 kuna. U navedenom razdoblju dio novca vratila je na bankovni račun dok je za sebe zadržala više od 240.000 kuna, ističu iz Policijske uprave sisačko-moslavačke. Osumnjičena je zbog počinjenih kaznenih djela uz kaznenu prijavu za zloporabe položaja i ovlasti predana pritvorskom nadzorniku. Nakon noćenja u policijskoj zgradi, 47-godišnjakinju će ispitati u Županijskom državnom odvjetništvu Sisak, a o eventualnom istražnom zatvoru odlučivati će sudac istrage.

Lokalni mediji neslužbeno navode da je riječ o ravnateljici Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Gore pokraj Petrinje. Također, neslužbeno navode da je krajem svibnja, odnosno početkom lipnja ove godine u školi otkriveno da je ravnateljica nekoliko godina unatrag dizala veće svote sa školskog računa, pa i novac od donacija za obnovu. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana