Regija
U TJEDNU CJELOŽIVOTNOG UČENJA

I Matea Doner je dobitnica Nagrade Maslačak znanja
Objavljeno 4. listopada, 2022.
VOĆIN - Na 14. sajmu cjeloživotnog učenja u Bjelovaru uručene su ovogodišnje nagrade Maslačak znanja za postignuća u učenju odraslih osoba. Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti cjeloživotnog učenja i obrazovanja, a koju je UNESCO pokrenuo 1999. godine i svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima. U sklopu te kampanje organizira se velik broj različitih aktivnosti – od predavanja, radionica, okruglih stolova do koncerata, izložaba, pa i sportskih događanja.

U sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih dodjeljuje nagrade Maslačak znanja, čiji je glavni cilj isticanjem i promoviranjem životnih primjera odraslih polaznika različitih programa i oblika učenja potaknuti i motivirati sve građane da se uključe u neki oblik učenja i obrazovanja. Nagrada se sastoji od male skulpture, povelje i vaučera za besplatno pohađanje programa obrazovanja po izboru dobitnika, a ovogodišnje dobitnice Maslačka znanja su Marinela Boras, Darija Buljan i Matea Doner.

Marinela Boras (Osijek, 1986.) iznimno je na brojnim područjima aktivna magistra edukacije engleskoga i njemačkoga jezika i književnosti, zaposlena kao profesorica stranih jezika u Trgovačkoj i komercijalnoj školi "Davor Milas" u Osijeku. Darija Buljan (Našice, 1984.) nakon trostrukoga zahvata na kralježnici i rekonstrukcije deset kralježaka nije mogla raditi u svom zanimanju pa se u Pučkom otvorenom učilištu Poetika u Osijeku uspješno prekvalificirala za poslove upravnog referenta i zaposlila u tvrtki GM TRUCK.

Matea Doner (Virovitica, 1990.) završila je studij menadžmenta i brojna druga obrazovanja, radi u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu, predsjednica je DVD-a Voćin i dopredsjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije. Glas Slavonije pisao je o njoj kao o vatrogaskinji čije je poslanje pomoći ljudima u svakom pogledu i u svim teškoćama. U obrazloženju dodjele Maslačka znanja navodi se da je Matea "jedinstvena i svestrana osoba koja je sve svoje ciljeve, kompetencije, kao i status u društvenoj zajednici, stekla isključivo svojim aktivnim radom, angažmanom, pozitivnom energijom, te u svladavanju svih prepreka koje bi joj se našle na putu".

– Sretna sam i ponosna što sam dobila ovu nagradu, ali i dodatno motivirana za daljnje učenje i educiranje. Obrazovanje smatram jednom od važnih ljudskih vrijednosti jer ono omogućava rast i razvoj svakog pojedinca, a time i društvene zajednice u kojoj djeluje. – kaže Matea.Petar Žarković
Svestrano obrazovana
Praćenje obrazovnog puta Matee Doner otkriva da je završila Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, specijalistički stručni diplomski studij menadžmenta na Veleučilištu u Šibeniku, pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičku izobrazbu na Učiteljskom fakultetu u Osijeku, edukaciju Realitetne psihoterapije i sve tečajeve i programe vatrogasnog osposobljavanja (“C” kategoriju za vozačicu vatrogasnog kamiona; rukovanje dišnim aparatima i simulatorom plamenih udara, osposobljavanja za gašenje požara otvorenog prostora i desant helikopterom itd.).

Matea održava radionice za razvoj socijalnih i komunikacijskih vještina, različite psihosocijalne radionice, predavanja i radionice operativnim vatrogascima, a sva znanja i uspjehe postigla je kontinuiranim obrazovanjem i osposobljavanjem, te ulaganjem u razvoj vlastitih znanja i vještina, kao i podizanjem svijesti u civilnim organizacijama i lokalnoj zajednici o važnosti cjeloživotnog učenja.

Možda ste propustili...

BELIŠĆANSKI LJUBITELJI BRDA I PLANINA OTVORILI OVOGODIŠNJU SEZONU

Planinari u siječnju bili na tri izleta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana