Sport
FURIOZNI OSIJEK RAZBIO LOKOMOTIVU

Ovo je bilo užitak gledati: Tek smo na 40 posto mogućnosti
Objavljeno 3. listopada, 2022.
Dok Osijek ruši sve pred sobom, trener Poms tvrdi: Možemo mi biti još mnogo bolji

Osijek je na vrlo dojmljiv način nastavio svoj rezultatski uzlet otkako je na njegovu klupu sjeo Rene Poms. Bijelo-plavi nogometaši baš su razbili Lokomotivu, zahvaljujući furioznom početku susreta.



Već nakon tri minute imali su dva pogotka prednosti i trebat će dobro zagrebati u povijesne knjige da bi se pronašao slučaj u kojem su utakmicu otvorili na takav način. Uoči susreta trener Rene Poms rekao je "želimo pobjedu, ali i pružiti našim navijačima zadovoljstvo načinom na koji ćemo do nje doći". Obećano - ostvareno. Osijek je u tom susretu uzeo i ovce i novce.

Perfekcionizam


Šokirali su suparnika dvama brzim pogodcima, ali nisu na tome stali. Cijelo prvo poluvrijeme Lokomotiva je bila pod stalnim pritiskom, redale su se tečne i maštovite akcije, stvarale se prilike, pa su gosti mogli biti sretni što su na odmor otišli sa samo tri pogotka zaostatka. Nema dvojbe da je to bila daleko najbolja izvedba bijelo-plavih ove sezone, kojom su potvrdili dobre igre i rezultate koje nižu u posljednje vrijeme. Navijač Osijeka napokon se može osjećati posve ispunjenim i zadovoljnim, što se baš ne može ustvrditi za trenera.

- Jako dobro smo ušli u utakmicu, što je bio dio našeg plana igre za taj susret. Imali smo puno dobrih trenutaka, kao i neke kojima nisam potpuno zadovoljan, pa ćemo morati raditi na tome. Prvo poluvrijeme odigrali smo bez prigovora, ali u drugom nismo bili na potrebnoj razini. Prestali smo napadati loptu i biti aktivni. Moja je želja da svih 90 minuta odigramo kao prvo poluvrijeme. Vjerujem kako su navijači zadovoljni otišli kući, ali, s mog trenerskog aspekta, mislim kako možemo igrati još bolje. Moja je procjena da smo sad negdje na 40 posto onoga što želim u igri - ispalio je Rene Poms, trener bijelo-plavih.

Što, Rene, zbilj? Samo 40 posto. Ideš, pa gdje će Osijeku biti kraj kada dođe na, recimo, 80 posto ako s 40 posto izgleda ovako moćno? Germanski prefekcionizam ili nešto drugo, ali Poms nije izgledao kao čovjek koji se šalio kada je to govorio.

- U kratkom vremenu napravili smo dobre stvari, podignuli smo neke limite, ali mislim kako možemo još napredovati. Moj je stav da limiti ne postoje - kaže Poms.

Vrlo zanimljivo razmišljanje, koje je ujedno i jasna poruka momčadi - sad nema opuštanja i uživanja u postignutom, nego treba nastaviti probijati plafone.

Nezaustavljivi Mađar


Osijek jako dugo nije izgledao tako rastrčano, raspoloženo i kombinatorno kao u prvih 45 minuta. Izvrstan je bio napadački trozubac Kleinheisler-Caktaš-Beljo. Svi su se upisali u strijelce, a ono što su László i Leovac radili obrani Lokomotive po lijevoj strani spada u klasičan teror. Gosti nisu pronašli načina na koji bi ih zaustavili. I što je još bolje, u priču se uklopila cijela momčad, jer Osijek tog poslijepodneva nije imao slabog mjesta. Dok je "gario", sijevalo je sa svih strana, promet u šesnaestercu Lokomotive bio je vrlo gust, a kad je tako, onda do izražaja dolazi predatorski instinkt koji čuči u Caktašu i Belji. Obojica su "fox on the box" i dok god imaju dovoljno lopti, suparnicima će se loše pisati. Ipak, jedno ime je odskočilo. László Kleinhesiler igra u velikoj formi, on je pravi remorker koji vuče bijelo-plave prema pobjedama.

- László je poseban igrač. Moćan, uporan, spreman je držati visok ritam. Veliki je borac koji na terenu uvijek teži dati najbolje od sebe. Volim takav tip igrača jer oni su najbolji primjer suigračima - hvalio je Poms svog crvenokosog ratnika.

Mogao je sipati komplimente na račun cijele momčadi, ali nije ga "prebacilo". Ostao je Austrijanac čvrsto na zemlji, pa se fokusirao na drugo poluvrijeme, koje je njegova momčad odigrala u nižoj brzini. No Poms to ne priznaje. Bilo 3:0 ili 0:0, on želi isti, visoki ritam igre. U tom će dijelu trebati srušiti još neke mentalne zidove u momčadi jer prije su vrijedila ponešto drukčija pravila kada se imalo vodstvo. Međutim, Poms uspješno mijenja krvnu i karakternu sliku bijelo-plavih. Ne preže ni od korištenja mladih igrača, a oni mu to sjajno vraćaju. Najmlađi koji su počeli susret u osječkoj momčadi donijeli su ta dva brza pogotka. Leon Andrian Barišić zabio je prvoligaški prvijenac, a Dion Drena Beljo pogodio je već šesti put ove sezone.

Dobre se vijesti gomilaju, svima u klubu i oko njega vratilo se rumenilo na obraze. Poms je donio toliko toga pozitivnog, no najbolje je što je svjestan da se na tome ne smije stati. Ako tako nastavi, Rene bi mogao biti taj koji će odvesti Osijek gdje još nije bio...

Dalibor Keler
OSIJEK - Stadion Gradski vrt. Vrijeme: oblačno. Teren: sklizak. Gledatelja: 2443. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace) - 6,5. Strijelci: 1:0 Barišić (2), 2:0 Beljo (3), 3:0 Caktaš (45), 4:0 Kleinheisler (80), 4:1 Vasilj (86). Žuti kartoni: Barišić (Osijek), Smakaj, Cipetić (Lokomotiva). Crveni kartoni: -

IGRAČ UTAKMICE: LÁSZLÓ KLEINHEISLER (OSIJEK)

OSIJEK

4 (3)

Ivušić 7, Barišić 7,5 (od 74. Bralić -), Žaper 7, Čeberko 7, Gržan 7 (od 84. Janjić -), Nejašmić 7 (od 84. Bakić -), Jugović 7 (od 69. Barri -), Leovac 7 (od 74. Jurčević -), Caktaš 7,5, Kleinheisler 8, Beljo 7,5

LOKOMOTIVA

1 (0)

Čavlina 5, Vranjković 5,5 (od 56. Groznica 6), Salihu 5,5, De Haas 5,5 (od 84. Stojković -), Miličević 5,5, Smakaj 5,5, Cipetić 5,5, Aliyju 5,5 (od 46. Tuci 5,5), Šotiček 5 (od 46. Vasilj 6,5), Pivarić 5 (od 46. Mersinaj 6), Kulenović 5,5

PRVI NOELOV "NASTUP"
Uoči susreta dogodio se emotivan trenutak kada je László Kleinhesiler široj publici predstavio svog nasljednika. Prije tri tjedna mali je Noel ugledao svijet, a protiv Lokomotive prvi je put "kročio" u Gradski vrt. NK Osijek je Noelu pripremio prigodan poklon, a otac László spremno je pozirao sa sinom u naručju.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku