Regija
FINANCIJSKA POMOĆ ZA PRVU NEKRETNINU

Grad daje 670.000 kuna za stambeno zbrinjavanje mladih
Objavljeno 3. listopada, 2022.
DONJI MIHOLJAC



Grad Donji Miholjac i ove će godine, nastavljajući provedbu demografskih mjera, pružiti potporu mladim osobama koje žele riješiti svoje stambeno pitanje. Za tu je namjenu u gradskom proračunu osigurano 670.000 kuna, koje će se zainteresiranim mladim osobama podijeliti u okviru javnog poziva što će biti objavljen ovog mjeseca.

Mlade osobe moći će ostvariti pomoć za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta na području Grada Donjeg Miholjca, odnosno gradnju stambenog objekta, rekonstrukciju kuće ili stana te sufinanciranje priključka na vodovodnu, plinsku i električnu mrežu. Grad odobrava nepovratna sredstva u iznosu od 40.000 kuna za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta te gradnju obiteljske kuće. Potpore do 20.000 kuna daju se za poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju obiteljskih kuća ili stanova.

Osim toga, potpore do 8500 kuna daju se za plaćanje dijela troškova za priključak na vodovodnu, plinsku i električnu mrežu. Priključak na plinsku i električnu mrežu sufinancira se u iznosu od 2500 kuna, a priključak na vodovodnu mrežu financira se u iznosu do najviše 8500 kuna. Potporu mogu ostvariti obitelji u kojima prijavitelj ili njegov bračni partner nisu navršili 41 godinu prije objavljivanja javnog poziva. Osim toga, moraju imati prebivalište na području Donjeg Miholjca i ne smiju imati nepodmirene obveze prema Gradu. Sve obitelji koje ostvare pravo na potporu moraju ostati prijavljene na adresi deset godina. Donji Miholjac Program mjera potpore mladim osobama za rješavanje stambenog pitanja provodi od 2020. godine, a lani su odobrene 24 potpore, najviše za rekonstrukciju stambenog objekta, za što je odobreno deset potpora.

- Isplaćeno je oko 700.000 kuna. S istim mjerama za mlade osobe krenuli smo i ove godine te također očekujemo dobar odaziv na njih. Ovo je treća godina kako provodimo mjere za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih, a budući da je interes za ove potpore velik i s obzirom na iskustva koja smo stekli u proteklom razdoblju, nastojat ćemo se prilagoditi kako bismo u budućnosti što većem broju mladih ljudi dodijelili sredstva - rekao je gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić.

U donjomiholjačkoj gradskoj upravi ističu kako se ovim programom namjerava pomoći mladim osobama u rješavanju stambenog pitanja, koje je jedan od najvećih problema, ali i spriječiti sve veće raseljevanje mlađeg stanovništva zbog boljih uvjeta života. S. Fridl
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana