Mile Kekin u filmu Dražen
Mile Kekin u filmu Dražen
MARIO TOPIĆ
10.7.2024., 00:00
U FILMU O DRAŽENU PETROVIĆU
Mile Kekin glumi Mirka Novosela

Upravo uoči koncerta Mile Kekina i njegova benda 13. srpnja u Šibeniku, rodnom gradu Dražena Petrovića, izišla je vijest da će baš Mile glumiti legendarnog trenera Mirka Novosela u igranom filmu "Dražen", producenata Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera iz produkcijske kuće Kinoteka, u režiji Danila Šerbedžije, čija se premijera očekuje 22. listopada, na Draženov 60. rođendan.

Film prati Dražena od dječačkih dana u Zagrebu do odlaska u NBA ligu, a sniman je na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyu i New Yorku.

Uskočiti u ulogu legendarnog Mirka Novosela nije bilo nimalo lako iako Kekin već ima dosta glumačkog iskustva. Pripremao se mjesecima kako bi što bolje prikazao lik i djelo Mirka Novosela na Draženovu putu do uspjeha.

- Za početak sam pogledao sve o Mirku Novoselu i Ciboni što sam mogao, sve dokumentarce, snimke i njegova gostovanja u sportskim emisijama. Mirko mi se učinio vrlo fokusiranim disciplinirnim i pragmatičnim čovjekom, nije pio alkohol, nije bio sklon nekim ekstravagancama. Nije lako tumačiti likove bez nekih većih poroka, ali, srećom, Mirko je imao i svoju temperamentnu stranu. Bilo je vrlo izazovno čovjeku moje visine glumiti s dvometrašima, ali sam baš uživao, a naročito u sceni kad kao trener objašnjavam nova košarkaška pravila. Filmska ekipa je bila takva da mi je nakon posljednjeg dana snimanja bilo nekako žao što je već završilo. Nemam sumnje da će publika uživati u filmu - ispričao je Mile Kekin.

Nastupom na Regius festivalu u Šibeniku Mile nastavlja svoju vrlo uspješnu turneju "Soundtrack za život", na kojoj izvodi pjesme iz svih faza svog autorskog rada, od prvih albuma Hladnog piva do danas.

Osim Šibenika Kekin i njegov bend uživo će posjetiti i ove gradove: 8. kolovoza Pulu Kaštel, 17. kolovoza Orahovicu, 30. kolovoza Zadar, 14. rujna Niš, 1. studenoga Novi Sad, 2. studenoga Beograd i 9. studenoga Zagreb. Album "Soundtrack za život" dostupan je na svim digitalnim servisima. T.K. {embed_infobox_gray}257455{/embed_infobox_gray}