Sport
NA SP-U U GAĐANJU LETEĆIH META OKONČANA DISCPLINA TRAP

Hrvatski seniori sedmi,
seniorke izbjegle začelje
Objavljeno 30. rujna, 2022.

Nakon dva tjedna i deset natjecateljskih dana stigli smo točno na pola događanja u sklopu Svjetskog prvenstva u gađanju letećih meta u Osijeku. To znači da je odrađeno i posljednje natjecanje seniorskog programa na Pampasu u disciplini trap.



Za kraj pucalo se za ekipni primat u dvije kategorije. Naravno, imali smo visoka očekivanja od muškog hrvatskog treceta, ali na kraju braća Anton i Josip Glasnović i Giovanni Cernogoraz nisu uspjeli kvalifikacije okončati među najboljim kvartetom, koji je potom pucao za odličja. Čak 33 reprezentacije upustile su se u borbu za što bolji plasman, nekima je mjesto među četiri bilo nedostižno, a Hrvatska je na kraju ostala kratka za tri "goluba", a četvrto mjesto pobjeglo im je za tri mete, a za to krivnju snosi loše odrađena druga serija sa 68 pogodaka. Premijerna je okončana sa 71, a najbolja je bila treća sa 73 pogotka. Kasno su naši "traperi" uhvatili željeni ritam, posebice braća, koja su imala slabije dvije serije, dok je Cernogoraz imao samo jedan promašaj u 75 hitaca. Završili smo na sedmom mjestu s 212 pogodaka (A. Glasnović 69, J. Glasnović 69, Cernogoraz 74). Vodeći tercet imao je identičan učinak, ali nakon raspucavanja prvi su bili Česi (216, +9), koji su za zlato pucali protiv Velike Britanije (216, +8). Završni trap okršaj u Osijeku, koji je obilježio i velik broj promašaja (čak 35 u ukupno 12 hitaca), pripao je na koncu Britancima (Hales, Coward-Holley, Heading) sa 7-1. Treća je bila Italija (216, +2), koja je u borbi za broncu imala okršaj s Ciprom (215) te je slavila sa 6-2.

U konkurenciji 12 ekipa, hrvatske "traperice" zauzele su pretposljednje mjesto sa 166 pogođenih letećih meta (Una Sedmak 49, Renata Zrinski 56, Natali Banko 61), za pet "golubova" bile su preciznije od Cipranki. Kvalifikacije je najbolje odradila Italija (214), ispred Finske (205), Kine (204) i Australije (202). U utakmici za broncu, slavile su Australke 6:2. U finalu, Italija (Iaezzi, Grassia, Rossi) je do zlata stigla nakon raspucavanja, iako je Finska imala vodstvo 5-3, završilo je 5-5 (3-0).

Vikend je rezerviran za trening-discipline skeet, ponedjeljak je prvi natjecateljski dan, a prvo slijedi juniorski program. U ovoj disciplini Hrvatsku će predstavljati samo senior Marko Škarica koji na pistu izlazi u petak. N. Benčina
ITALIJI PET ZLATA
Na Pampasu je dosad podijeljeno deset kompleta medalja. Trap je bio u znaku talijanskih predstavnika koji su u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji uzeli devet odličja (pet zlatnih, tri srebrna i jedno brončano).

Najčitanije iz rubrike