Sport
SLAVONSKI OBRAČUN: U BIJELO BRDO STIŽU VINKOVČANI

U Cibaliji su svjesni da položaj BSK-a na tablici ništa ne znači
Objavljeno 1. listopada, 2022.

Uoči novoga domaćeg slavonskog okršaja nogometaša BSK-a i Cibalije Bjelobrđani su upisali prvu sezonsku pobjedu, ipak, ostali su pri začelju SuperSport Prve lige. Istodobno je gost iz Vinkovaca, nakon sedam odigranih kola, nakratko zaposjeo čelo redoslijeda, koje je ponovno preuzeo Rudeš, nakon što mu je usvojena žalba zbog susreta s Hrvatskim dragovoljcem.



Igra bolja od rezultata


Bjelobrđani su prethodni puni uspjeh protiv Solina skupo platili jer su "pocrvenjeli" kapetan Mišić i napadač Bjelanović, slično iskusni veznjak Pušić akumulirao je žute kartone, a Majtanić i Benić prošlosubotnji susret napustili su zbog ozljeda. Stoga je trener "žuto-plavih" Denis Krstanović imao tešku ovotjednu zadaću - koga gurnuti u uvodnu vatru da ne izgori a da postigne željeni rezultat. Imperativ je zadržati kompletan plijen u kući, ali je izvjesno da pristigla Cibalia nije slučajno u vrhu poretka.

- Protiv ponajbolje ligaške momčadi nedostajat će nekoliko iskusnijih igrača, ali u kadru ima dosta kvalitete koja će to moći odgovarajuće kompenzirati i ponovno razveseliti pristaše BSK-a. Igrama smo ih, vjerojatno, osvojili, ali je prema njima bodovni konto preskroman, tako da ga imamo imperativ obogatiti neovisno o imenu protivnika i mjestu igranja. Vinkovčani u ovako zahtjevnom natjecanju sigurno nisu slučajno pri vrhu, što će, nedvojbeno, nastojati biti i nakon posjeta Bijelom Brdu, a na nama je da ih kući pošaljemo praznih ruku. Izvjesno je da ponovno slijedi teška bitka, ali se upravo u takvima stasava i uočava od kakvog si materijala satkan. Očekuje se i povećan broj gledatelja, koje ne smijemo razočarati, a vjerujem da i nećemo. Odigramo li kako možemo, doći ćemo i do željenog ishoda, nadajući se da smo ispucali kvotu dosadašnjih pehova - optimistično je subotnji susret 8. kola, čiji je početak predviđen za 15.30, najavio kreator BSK-ove igre Hrvoje Ilić.

Najveć snaga - momčad


U drugi ovosezonski slavonski derbi Vinkovčani ulaze u odličnom raspoloženju, nakon tri uzastopne pobjede bez primljenog pogotka. Svakako razlog za zadovoljstvo, pogotovo što su u tim susretima mogli i uvjerljivije slaviti.

- Osobito bih istaknuo ovu posljednju utakmicu, gdje smo odigrali taktički jako kvalitetno i potpuno anulirali Jarun. Generalno, ovi rezultati možda ne oslikavaju kako izgledamo i način na koji igramo. Mislim da smo momčad koja najčešće dolazi u tu treću zonu i izgledne situacije. Realizacija je takva kakva jest, no imamo tu kvalitetu da će netko uvijek postići pogodak. Uvjeren sam da smo po igri i koliko često dolazimo u tu zadnju zonu trebali postići i koji gol više - istaknuo je trener Cibalije Tomislav Radotić, koji je i svoje igrače upozoravao da trenutna pozicija BSK-a nikako ne odgovara njegovoj kvaliteti i igrama.

- Ozbiljna samo i disciplinirana momčad, tako da nas neće zavarati poredak. Znamo da je BSK vrlo kvalitetna ekipa, stabilan drugoligaš. Imali su dosta utakmica koje su izgubili u posljednjim minutama, tako da slika sigurno nije realna niti će nas zavarati pogled na tablicu. Očekujem dosta tvrdu utakmicu, gdje mi moramo biti maksimalno koncentrirani, imati pristup kakav je bio do sada uz ispunjavanje taktičkih detalja. Neće bit nimalo lagana utakmica. Motivirani smo i spremni, a istaknuo bih naš pozitivan momčadski duh, što je, mislim, naša najveća kvaliteta i snaga - rekao je Radotić u najavi novog slavonskog derbija.

Dražen Lekšan
Parovi 8. kola
Dubrava Tim Kabel i Croatia igraju danas (subota) u 14.50, a susreti Vukovar 1991 - Hrvatski dragovoljac, BSK - Cibalia i Jarun - Dugopolje počet će u 15.30, kada i sutrašnji Solin - Rudeš. Jučer su igrali Orijent 1919 i Kustošija.

Potrebna je bolja kontrola
Zbog pogrešne izmjene tzv. zaštićenog godišta utakmica Hrvatski dragovoljac - Rudeš umjesto sa 1:0 registrirana je sa 0:3. Povjerenik natjecanja u Prvoj NL Josip Brezni postupio je prema propisima, što znači da je Rudeš vodeći. Ništa sporno, ali trener Vinkovčana ističe da treba pronači način kako smanjiti mogućnost takvih pogrešaka.

- Jako je važno da se bolje kontroliraju te stvari jer poslije će to biti teško, a bit će lagano manipulirati rezultatima. Bilo bi dobro kada bi se nekako našao model, ili bolje kontrolirati, ili da se možda ekipi koja pogriješi oduzmu bodovi, a ne da ih oni drugi dobiju. Ali mi smo ionako okrenuti sebi, i gledamo samo kako odraditi svoj dio.

Tablica
1.Rudeš       7       5       0       2       11:5       15

2.Cibalia       7       4       2       1       7:3       14

3.Croatia       7       3       3       1       9:9       12

4.Vukovar       7       2       4       1       7:4       10

5.Jarun       7       3       1       3       10:13       10

6.Solin       7       2       2       3       12:11       8

7.Orijent 1919       7       1       5       1       9:9       8

8.Dugopolje       7       2       2       3       8:8       8

9.Dubrava TK       7       1       4       2       8:8       7

10.Kustošija       7       1       4       2       7:9       7

11.BSK       7       1       3       3       8:10       6

12.H.dragovoljac       7       1       2       4       4:11       5

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike