Crna kronika
PRIJAVLJENO SEDAM OSOBA S PODRUČJA KUTJEVA

Prvo krali pa se potukli
Objavljeno 1. listopada, 2022.
Sedmorka je najčešće krala drva iz šume, ali i gorivo. Na kraju se i potukla

Sedam osoba s područja Kutjeva osumnjičeno je da je počinilo više kaznenih djela, između ostaloga, krađe drva, prijevare, tučnjave... Prvo je, u razdoblju između 17. i 20. lipnja ove godine, u Ulici Stjepana Radića u mjestu Grabarje 38-godišnjak provalio u prostoriju skladišta ugostiteljskog objekta u vlasništvu 64-godišnjaka i ukrao razne proizvode.



- Zajedno s 22-godišnjakom i 26-godišnjakom 38-godišnjak je počinio krađu i tešku krađu provaljivanjem. Između 26. i 30. kolovoza osumnjičenici su u šumskom dijelu u blizini Kutjeva ukrali nekoliko metara drvne mase bukve i hrasta te provalili u radne strojeve, iz kojih su ukrali šumske lance i gorivo u vlasništvu Hrvatskih šuma. Također je utvrđeno da su 22-godišnjak, 26-godišnjak i 38-godišnjak od 4. do 5. kolovoza 2022. u blizini mjesta Stojčinovac iz šume ukrali nekoliko kubnih metara drvne mase hrasta i bukve. Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakinjom i 38-godišnjakom, koje se sumnjiči da su od 30. kolovoza do 1. rujna u šumskom dijelu u blizini mjesta Migalovci ukrali nekoliko metara drvne mase - doznajemo iz Policijske uprave požeško-slavonske. Sve navedeno, od lanaca i goriva do drva, u vlasništvu je Hrvatskih šuma.

Nadalje, policija sumnjiči 24-godišnjaka i 38-godišnjaka da su počinili i kazneno djelo "prijevara" tako što su tijekom kolovoza s 47-godišnjakinjom s područja Požege dogovorili prodaju drvne mase, koju su joj dovezli i naplatili, nakon čega je utvrđeno da joj je dovezena drvna masa manja od dogovorene. Djelatnici iste policijske uprave dovršili su kriminalističko istraživanje nad 16-godišnjakom, 22-godišnjakom i 26-godišnjakom koje se sumnjiči da su počinili kaznena djela "oštećenje tuđe stvari" i "krađa". Osumnjičeni su u razdoblju od 31. kolovoza do 1. rujna u šumskom dijelu u blizini mjesta Velika oštetili rampu i ukrali više metara drvne mase, također u vlasništvu Hrvatskih šuma. Utvrđeno je i da su 16-godišnjak, 21-godišnjak, 22-godišnjak, 26-godišnjakinja i dva 26-godišnjaka i 38-godišnjak 23. kolovoza oko 19.35,na terasi ugostiteljskog objekta u mjestu Bektež u vlasništvu 55-godišnjaka razbijali inventar, te se na parkiralištu verbalno i tjelesno sukobili i razbijali vozila. Pri tome su lakše ozlijeđeni 26-godišnjakinja i 38-godišnjak.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 22-godišnjak i 38-godišnjak su uz posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku, a protiv svih navedenih slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu kao dopuna kaznenih prijava.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

Najčitanije iz rubrike