Xiaomi 15 Pro
Xiaomi 15 Pro
12.7.2024., 00:00
NOVI MODEL U PRODAJU STIŽE U LISTOPADU OVE GODINE
Stigle specifikacije Xiaomija 15 Pro

Qualcomm će u listopadu ove godine predstaviti procesor Snapdragon 8 Gen 4, a prva kompanija koja će ga iskoristiti za svoj smartphone bit će Xiaomi. Preciznije, pametni telefoni Xiaomi 15 i Xiaomi 15 Pro postat će prvi koje će pokretati taj nadolazeći procesor, a oni će također biti predstavljeni u listopadu.



Xiaomi 15 Pro dolazi s jednom glavnom kamerom od 50 MP i sa "super velikim senzorom", javlja portal Digital Chat, ali bez varijabilnog otvora blende. Uz nju će se nalaziti 50 MP 3x telefotokamera s periskopskim zumiranjem, a sam uređaj bit će nešto tanji od svog prethodnika. Također, Xiaomi 15 Pro će imati mikro zakrivljeni ekran rezolucije 2K, kao i Xiaomi 14, a napajat će ga velika baterija. Ultrasonični senzor za otisak prsta bit će integriran u ekran.



Xiaomi 14 Pro nikada se službeno nije nudio izvan Kine, a sličnu sudbinu, nažalost, mogao bi doživjeti i novi model, Xiaomi 15 Pro. Prema poznatim glasinama, Xiaomi 15 Pro imat će i ultraširoku kameru od 50 MP, a glavna kamera koristit će se 1-inčnim senzorom OmniVision OV50K. Periskopska kamera će imati senzor Sony IMX882. T.K.