”Vanished into the Night”
”Vanished into the Night”
Netflix
12.7.2024., 00:00
NOVI TALIJANSKI MISTERIOZNI TRILER
“Vanished into the Night” na Netflixu

Elena je američka psihijatrica koja je došla živjeti u Italiju, u Apuliju, zbog ljubavi prema Pietru, čovjeku s burnom prošlošću. Vjenčali su se i dobili dvoje djece, s ciljem da obnove farmu Masseria i pretvore je u hotel. No stvari nisu išle kako su planirali i ubrzo su se Pietro i Elena razišli.



Jedne noći, dok su bila s Pietrom na farmi, njihova djeca nestaju bez traga. On ih traži posvuda i na kraju, očajan, mora obavijestiti Elenu, s kojom se spori oko skrbništva nad djecom. Kada Elena stigne, napadne ga i bijesno ga okrivi. Sve dok ne dobiju telefonski poziv: njihova djeca su oteta, i da bi ju vratili moraju platiti 150.000 eura u gotovini unutar 36 sati.

Za Elenu je sve jasno: otmičari su kamatari kod kojih se Pietro zadužio u pokušaju da obnovi farmu. To su opasni ljudi, sposobni za sve; Pietro i Elena morat će učiniti kako oni kažu. Pietro je prisiljen obratiti se Nicoli, starom prijatelju kriminalcu, koji mu nudi dogovor: dat će mu potrebni novac, ali zauzvrat želi da te noći ode na otok između Apulije i Grčke, udaljen samo tri sata, uzme drogu od nekih njegovih “partnera” i donese je natrag. Uvijek mu trebaju “čiste” brodice za trgovinu, a Pietrova je savršena za tu svrhu.

Pietro pristaje i upušta se u ludu avanturu usred mora iz koje čudom u zoru izlazi živ. Ali kad se vrati u Bari, zatekne potpuno drukčiju situaciju od one koju je ostavio prije samo nekoliko sati: ništa više ne odgovara stvarnosti, ljudi se ponašaju apsurdno, ponajprije Elena. Pietro misli da je poludio; što se događa? No nema vremena za razmišljanje - vrijeme istječe i taj ludi misterij mora brzo riješiti.

U talijanskom misterioznom trileru “Vanished into the Night”, dostupnom na Netflixu, čiju režiju potpisuje Renato De Maria, uloge su ostvarili Annabelle Wallis, Riccardo Scamarcio, Massimiliano Gallo, Gerhard Koloneci, Bruno Ricci i Elena Riccardi. D.M.