Regija
IZGRADNJA I UREĐENJE INFRASTRUKTURE

U Županji dječje igralište, sportski tereni, poduzetnička zona
Objavljeno 30. rujna, 2022.
ŽUPANJA - Sudeći prema reakcijama zadovoljne djece i roditelja s mališanima, koji se posljednjih dana ondje okupljaju u velikom broju, izgradnja dječjeg igrališta u Mažuranićevoj ulici, iako je još u fazi opremanja i uređenja, pokazala se kao pravi pogodak. U tom dijelu grada do sada nisu postojali takvi sadržaji, gdje djeca i mladi mogu kvalitetno provoditi vrijeme, igrati se, družiti i baviti sportskim aktivnostima, a koji su, što se sada i potvrdilo, bili itekako potrebni.

Postavljene su razne sprave na dječjem igralištu u kojima najmlađi uživaju, a završene su i pripreme za postavljanje umjetne podloge za sportske terene. Na malonogometnom bi igralištu do kraja sljedećeg tjedna trebala biti postavljena umjetna trava i golovi, a na dijelu košarkaškog terena specijalna podloga i jedan koš. Kreće i postavljanje ograde oko dječjeg i zaštitne mreže iza malonogometnog igrališta. Plan je, doznajemo od gradskog pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove, Josipa Nikoloze, da ti radovi budu gotovi do kraja sljedećeg tjedna. Ondje će biti postavljene i klupe, koševi za otpatke, slavina za vodu... Sve će biti lijepo uređeno, posađena trava, a do izražaja će doći na proljeće, kada će se okoliš zazelenjeti i dati poseban štih tom dijelu grada. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a za ovaj je projekt osiguralo 210 tisuća kuna, a ostatak financira Grad Županja iz vlastitih sredstava.



Krenula je i priprema terena za početak gradnje polivalentnog igrališta kod OŠ Ivana Kozarca. Na površini od oko 2500 kvadrata predviđena su dva košarkaška i dva odbojkaška terena te rukometno igralište, a oko njih atletska staza za trčanje široka pet metara, s pet traka, sa zaletištem i bazenom za skok u dalj. Teren je iskolčen, uklanjaju se stabla kako bi se omogućio dolazak strojeva i krenulo s konkretnim radovima. Završetak se, ako vremenske prilike dopuste, očekuje do kraja godine. Ministarstvo turizma i sporta Gradu Županji je za ovaj projekt odobrilo 880.000 kuna.



U drugom dijelu Županje, u neizgrađenom dijelu poduzetničke zone Sječine, u tijeku su pripreme za početak radova na komunalnoj infrastrukturi. Sljedeći bi tjedan trebala početi izgradnja vodovodne i plinske mreže, javne rasvjete i DTK mreže. Nakon toga krenut će i gradnja ceste. Za uređenje i izgradnju infrastrukturnog sustava u Sječinama Gradu su iz Programa podrške gospodarskoj revitalizaciji dodijeljena tri milijuna kuna. Uredit će se i cesta u sjevernom dijelu zone, uz postojeće poduzetnike do Domila, a ona će omogućiti kružno kretanje kroz prvu, uređenu fazu zone.



Ovih dana na području grada radove izvodi i HEP. Riječ je o rekonstrukciji kabelskog snopa u kojemu je takozvani uljni kabel i zastarjela tehnologija, gdje često dolazi do kvarova i veliki su troškovi sanacije, pa su se odlučili na ovaj zahvat.



U sljedećem razdoblju, kako doznajemo, u HEP-u planiraju i dodatna ulaganja na području grada. M.L.O.
U 2023. IGRALIŠTE I U NASELJU ŠEĆERANA
Tijekom listopada, najavljuje Nikolozo, uredit će se i kolnik u Ulici Mladena Pozaića, pred ulazom u deponij, gdje su oštećenja velika zbog prolaska kamiona. Riješit će se i dio nogostupa od Reljkovićeve do Ulice Cvjetka Romića. Nagodinu će staze u Pozaićevoj biti potpuno izgrađene, što je jedan od prioriteta kako bi se pješacima osigurala površina za kretanje. Lijepo uređeno i sadržajno dječje igralište u 2023. trebali bi dobiti i mještani u dijelu naselja Šećerana. Među ostalim, plan je nagodinu urediti i parkiralište kod groblja.

Za igrališta u Mažuranićevoj, kod OŠ Ivana Kozarca i za uređenje zone Grad povukao ukupno 4,1 mil. kuna

Najčitanije iz rubrike