Mozaik
NOVI DUET

Žera je s Lanom zapjevao baladu svom Sarajevu
Objavljeno 29. rujna, 2022.

Netipična balada koja je izišla iz pera Lane Škrgatić na predivan način povezala je pjevača Žeru iz Crvene jabuke i Lanu Škrgatić, duetom za pjesmu "Sarajevo". Lana, koja iza sebe ima objavljen album prvijenac, "Avantura", a na kojem se nalazi čak nekoliko uspješnica, na taj se način predstavila i kao kantautorica. Da se doista radi o talentiranoj umjetnici govori i činjenica kako je i sam dogovor sa Žerom išao dosta lako, s obzirom na to da je i on sam vrlo dobro upoznat s Laninim radom.

 

 



- Često sam boravila u Sarajevu kada sam bila članica grupe Zabranjeno pušenje i taj grad me očarao. Sula Sejo Sexon me svakako inspirirao kroz svoje priče i tekstove, a snimanje "Svjetla Sarajeva" ujedno je i posljednji album koji sam radila s njima. Ova pjesma je jedna vrsta zahvale bendu, ali i tom predivnom gradu punom duše. Kroz suradnje s Crvenom jabukom pitala sam Žeru da gostuje na ovoj pjesmi, jer sam jednostavno čula njegov vokal i emociju... On je pristao, i tako je nastao ovaj duet - rekla je Lana.

Multiinstrumentalistica je sve prepoznatljivija i kao kvalitetna autorica, koja je unatrag dvije godine ostvarila divne suradnje s mnogim kolegama. T.K.

GOSTI NA KONCERTU
Album prvijenac, odlične i upečatljive suradnje s kolegama, Lana je odlučila predstaviti i zagrebačkoj publici, samostalnim koncertom, koji će se održati 20. listopada u Saxu. Uz Lanin trio koji čine Tea Mišković i Ivan Puž, bit će i glazbeno pojačanje, Dragomir Herendić na gitari, Lucija Bekavac na violini i Jec Jelenko Hodak na klavijaturama. Glazbeni gosti čija imena za sada možemo otkriti su Zele Lipovača i Toni Janković iz Divljih Jagoda, Boris Novković kao i gost iznenađenja, čije ćemo ime još malo čuvati u tajnosti. “Uz moje glazbene kolege koji će mi se pridružiti na pozornici, Isto tako biti će plesači, za koje će se pobrinuti talentirana koreografkinja Nina Vidošević”, rekla je Lana te dodala kako će izvesti autorske pjesme i nekoliko obrada.

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

Najčitanije iz rubrike