Tehno
MARVEL’S SPIDER-MAN REMASTERED

Open world igra koja donosi živi New York
Objavljeno 30. rujna, 2022.
Kao i sa svakom igrom na PC-ju, morat ćete eksperimentirati s raznim postavkama dok ne dođete do onog idealnog setupa

Uvod za Marvel‘s Spider-Man Remastered uzet ćemo od prošlog fenomenalnog porta, igre God of War. Kako smo i tada rekli, Sony nas je u posljednje vrijeme naviknuo na poprilično redovito donošenje svojih top-naslova na PC, a sada je na red stigao i klasik Marvel‘s Spider-Man Remastered



Kakav PC, takva grafika


I dok smo kod konzola razmaženi da svaka igra radi odlično i prikazuje se baš onako kako treba, igrači PC igara dobro su upoznati s činjenicom kako na računalima to uvelike ovisi o hardveru koji posjedujete. Isto je i s Marvel‘s Spider-Man Remastered, kod kojeg ćete vizualne efekte moći podesiti sukladno "stroju" na kojemu ga mislite igrati. Nekakav jeftini PC s komponentama starim do pet godina može pokrenuti čovjeka pauka na nižim postavkama, no, ipak, za pravo uživanje trebat će vam pristojno opremljen moderniji igraći PC koji u teoriji ne bi trebao imati nikakvih problema s višim ili najvišim postavkama na HD rezolucijama ili 4K uz uključen raytracing. Naša testna konfiguracija koju čine AMD Ryzen 7 5800H s 8 fizičkih i 8 logičkih jezgri, 16 GB DDR4 memorije na 3200 MHz, brzi 1 TB NWMe disk te, šlag na kraju, grafička kartica Nvidia GeForce RTX 3070 s čak 8 GB GDDR 6 memorije bili su dovoljni za igranje u najvišim postavkama. Prva učitavanja traju koju sekundu duže zbog svog otvorenog grada punog ljudi, auta, eksplozija i drugih radnji, no, jednom učitana, igra se brzo izvodi. Ključno je igru pokretati s brzih SSD-diskova, baš kako to rade i moderne konzole, poput PlayStation 5. Na kraju, kao i sa svakom igrom na PC-ju, morat ćete eksperimentirati s raznim postavkama dok ne dođete do onog idealnog setupa.

Leti, leti pauk


Marvelov Spider-Man, kakvog smo originalno mogli zaigrati prije nekoliko godina na PlayStation 4 konzoli, ovaj je put potpuna open world igra koja nam donosi živi New York kao mjesto u kojemu ćemo plesti i vijati svoje mreže po ulicama predivnog grada. Kako se radnja odvija u Marvelovu svijetu, svako malo nailazit ćete na easter eggove poput Avengers tornja, Muzeja doktora Strangea te ostalih stvarčica i infrastruktura iz tog univerzuma. Zanimljiva je i odluka developera da nam od samog početka igre grad učini dostupnim od ruba do ruba, što je zaista odlično. Spider-Man je u ovoj priči već dobro poznati junak koji već duže vrijeme održava New York mirnim susjedstvom, nešto kao Batman u Gotham Cityju. Odmah na samom početku igre strpamo posljednju veliku “zvjerku” u strogo čuvani zatvor, a naš junak se nada da je konačno vrijeme da se malo posveti svojoj ljudskoj strani života i vrati natrag staru ljubav Mary Jane. No, kako to biva, nevolja se polagano nadvije iznad grada, a Spidey je jedini heroj koji novoj prijetnji može stati na kraj. Osim glavne kampanje, u paketu su i tri dodatne DLC kampanje pod imenom The City That Never Sleeps. Kretanje Spider-Manom odrađeno je besprijekorno i jako je zabavno. Brzina i fluidnost kojom se bacanje paučine i kretanje izvodi zaista su fascinantne. Jednako oduševljavaju i borbe te sama radnja igre koje će vas držati dugo uz PC.
 
Marin REŽIĆ
Ocjena: 90
Jedna od must-have igara koju morate imati ako cijenite mogućnost igre na velikom terenu otkrivajući ga malo-pomalo

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike