TvObzor
”ZAGREB, ZAGREB - VELIKE PJESME ZAGREBAČKOG FESTIVALA”

Na CMC televiziji krenuo serijal o našem najdugovječnijem festivalu
Objavljeno 30. rujna, 2022.

Uoči jubilarnog, 70. Zagrebačkog festivala Hrvatsko društvo skladatelja sa svojom službom ZAMP u suradnji s CMC televizijom predstavlja novi tjedni serijal “Zagreb, Zagreb - Velike pjesme Zagrebačkog festivala”. Emisiju možete pratiti ponedjeljkom u 12 sati na CMC televiziji, uz niz repriznih emitiranja tijekom tjedna, te na YouTube kanalu HDS-a.



Riječ je o ciklusu emisija posvećenih pjesmama koje su obilježile sedamdeset godina Zagrebačkog festivala, ali i domaće pop i zabavne glazbe. Od “Ta tvoja ruka mala” u izvedbi Ive Robića pa sve do prošlogodišnjih pobjednika Detoura, o pjesmama pričaju njihovi autori i izvođači, ali i brojni glazbenici, radijski i glazbeni urednici, novinari, diskografi i poznati fanovi pjesmarice Zagrebfesta. Posebnost svake emisije su gostovanja suvremenih glazbenika i zvijezda, koji će podijeliti svoje dojmove i doživljaje odabranih pjesama.

- Sedamdeseti rođendan Zagrebačkog festivala prilika je da televizijskoj i online publici predstavimo svu raskoš pjesmarice koju je iznjedrio naš najstariji festival. Mnoge od tih pjesama traju i danas, a kao utemeljitelju i organizatoru festivala drago nam je da i nove pjesme Zagrebačkog festivala ostavljaju svoj trag u domaćoj glazbi i eteru. U serijalu ćemo zaviriti iza kulisa festivala i nastanka pjesama te pobliže upoznati one koji su najčešće u sjeni festivalskog blještavila, a to su glazbeni autori - ističe Milan Majerović-Stilinović, voditelj komunikacija HDS ZAMP-a.

Branimir Mihaljević, umjetnički direktor Zagrebačkog festivala, izjavio je da su Ivo Robić, Oliver Dragojević, Josipa Lisac, Mišo Kovač, Arsen Dedić i mnogi drugi popularni izvođači prodefilirali pozornicom Zagrebačkog festivala, te da je mnogima od njih, primjerice Terezi Kesoviji ili Dini Dvorniku, upravo ta pozornica bila mjesto gdje su započeli svoje sjajne karijere. Dodao je kako je 70. izdanje idealna prilika da se prisjetimo nekih od najvećih pjesama našeg najdugovječnijeg festivala. D.M.
Možda ste propustili...

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike