Sport
ŽNK OSIJEK MAKSIMALAN NAKON TRI KOLA

Preko Hajduka uhvatile zalet za okršaj u Parku mladeži protiv prvakinja
Objavljeno 29. rujna, 2022.
Osječankama u subotu u splitskom Parku mladeži predstoji prvi ovosezonski "el clasico"
Nakon što je nedavno muški sastav Hajduka ostavio kompletan plijen u Osijeku, u nedjelju je i ženska nogometna ekipa toga imena u Split iz slavonske metropole otišla praznih ruku. S igrališta Olimpije u Donjem gradu, gdje su štićenice trenera Gorana Ljubojevića s 2:0 porazile gošće koje su se od dosadašnjih protivnica pokazale najboljima, tako da je ta treća ovojesenska pobjeda Osječanki izražena i najmanjim omjerom. No i to je bilo dovoljno da Ljubojevićeva ekipa zadrži vrh poretka uoči subotnjeg prvog (ovo)sezonskog "el clasica", kada će ih u Splitu dočekati istoimene aktualne prvakinje Hrvatske. Čiji primat Osječanke namjeravaju vratiti tamo gdje je on u samostalnoj Hrvatskoj i najčešće obitavao. Neće im biti lako jer podignuta je kvaliteta u hrvatskom ženskom nogometu, posebice Prvoj ligi, tako da su i utakmice znatno zanimljivije za gledatelje koji su viđenim u nedjelju u Donjem gradu mogli zadovoljni otići kućama, a posebice je prvi dio igre bio na visokoj razini kada su i pala oba pogotka u mrežu Splićanki.

- Najave da će prvenstvo biti izjednačenije nego ijedno prije potvrđene su i u nedjeljnom susretu. Ekipa splitskog Hajduka debitant je u elitnom državnom natjecanju i premijerno je gostovala u Osijeku, gdje se predstavila u vrlo dobrom svjetlu, tako da su rezultat i naša zaslužena pobjeda skromnije izraženi nego što smo naviknule naše pristaše. Konkurencija je, zapravo, dobrodošla jer te tada tjera na maksimalni angžaman svih 90 minuta, nakon čega se diže kvaliteta i moć ekipa, a što svi priželjkuju. Splićanke su se dobro suprotstavile našoj igri koja je visokim ritmom tražila pogodak od prve minute i nakon nepunih šest do njega došla. Nakon drugog gola ostanak bodova u kući nije bio upitan, naročito jer smo potom kontrolirale igru i ispunile sve obrambene zahtjeve našeg trenera koji inzistira na čvrstom i homogenom bloku koji protivnicima ne dopušta manevarski prostor i prijetnje za vrata. Ostala su nedirnuta kakva je intencija i u sljedećim izazovima među kojima će biti još koje sučeljavanje s prošlonedjeljnim protivnicima u kojima ima potencijala, tako da ih trebamo iščekivati u još boljem izdanju nego što je bilo to premijerno. Vjerujemo da smo preko Hajduka uhvatile dodatni zalet za Split - kazala je osječka kapetanica Izabela Lojna.

U dalmatinsku metropolu Osječanke će otputovati u petak kako bi sutradan, u Parku mladeži, u ranim poslijepodnevnim satima (15) bile odmorne za okršaj s najvećim rivalkama.

- Slijedi najveći hrvatski derbi u kojem će odlučivati nijanse. Onaj sastav koji bude psihički spremniji i iskaže stabilnost imat će prednost i vjerojatno uspjeh u čijem kontekstu znamo na koji način Splićanke grade igru za koju su, u međuvremenu, pojačane s nekoliko novih igračica iz inozemstva, što zorno svjedoči o njihovim ambicijama. Naše su vratiti primat u Osijek, za što, nedvojbeno, posjedujemo potencijal koji trebamo iskazati i vjerovati da će biti dostatan za priželjkivani rezultat. Odigramo li kao protiv Hajduka, vjerujemo da se kući nećemo vratiti praznih ruku, a, kao i svaki put do sada, primarno razmišljamo o pobjedi, koja je prošle sezone izmaknula u okršajima s državnim prvakinjama, ali tekuće će ih sigurno biti - optimistično je zaključila Lojna. D.Lekšan
REZULTATI
Rezultati 3. kola: Osijek - Hajduk (Split) 2:0, Agram (Zagreb) - Viktorija (Slavonski Brod) 6:0, Dinamo (Zagreb) - Donat (Zadar) 3:1 i Rijeka - Split 0:7.

Tablica

1.Osijek       3       3       0       0       24:0       9

2.Split       3       3       0       0       19:0       9

3.Agram       3       2       0       1       8:4       6

4.Dinamo       3       2       0       1       5:7       6

5.Hajduk       3       1       0       2       7:5       3

6.Rijeka       3       1       0       2       11:14       3

7.Donat       3       0       0       3       1:12       0

8.Viktorija       3       0       0       3       1:34       0

U 4. kolu, 2. listopada, sastaju se: Split - Osijek, Hajduk - Agram, Dinamo - Rijeka i Donat - Viktorija.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini