Regija
SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Zorki Čerbi dodijeljena
je Zlatna plaketa Grada
Objavljeno 28. rujna, 2022.
DONJI MIHOLJAC



U povodu Dana grada Donjeg Miholjca i njegova zaštitnika sv. Mihaela arkanđela u dvorcu Mailath održana je svečana sjednica Gradskog vijeća.



Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Dražen Trcović istaknivši kako gradski vijećnici imaju važnu ulogu u razvoju grada, jer donose odluke koje utječu na provođenje infrastrukturnih projekata i odluke koje se odnose na pomoć poljoprivredi, gospodarstvu i obrtništvu. Dodao je kako vjeruje da će se u budućnosti ostvariti sve planirano, radi dobrobiti stanovnika Donjeg Miholjca i okolnih naselja.



Gradonačenik Goran Aladić govorio je o proteklom razdoblju i realiziranim projektima, zahvalivši svima koji su tomu pridonijeli. Napomenuo je kako Donji Miholjac zaslužuje dostojanstvo, razvoj i prosperitet te puno više od onoga što je tijekom svoje povijesti dobivao. Kao predstavnik svih okupljenih gradonačelnika i načelnika obratio se gradonačelnik Valpova Matko Šutalo.



Čestitavši 965. rođendan Donjem Miholjcu, župan Ivan Anušić istaknuo je kako je Osječko-baranjska županija u proteklih pet godina investirala oko 30 milijuna kuna u projekte na području grada.



Izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Đula Borozan u svom obraćanju poslala je poruku nade i optimizma građanima Donjeg Miholjca te zahvalu gradskoj upravi.



- Vjerujem da je niz projekata koje ste uspješno realizirali i koje namjeravate pokrenuti pravi razlog da se u gradu kvalitetno živi. Što je veća kvaliteta života, to je grad privlačniji građanima i investitorima. Pred vama su brojni izazovi, no uvjerena sam da ovo što ste postigli, dakle spojili tradiciju sa zahtjevima novoga, globaliziranoga i digitaliziranoga doba, nešto što donosi progres i boljitak grada - zaključila je Borozan.



Ovogodišnji su dobitnici javnih priznanja Zorka Čerba, kojoj je uručena Zlatna plaketa Grada Donjeg Miholjca, i Štefan Kutnaker, koji je primio Pečat Grada Donjeg Miholjca. Zahvalnicu Grada dobili su Stipo Mijić, Ilir Čočaj i Hrvački klub Fami.



Svečanu sjednicu Gradskog vijeća svojim je nastupom uveličao Učiteljski zbor Glazbene škole pri donjomiholjačkoj OŠ Augusta Harambašića. S. Fridl
Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

Najčitanije iz rubrike