Osijek
NAJBOLJI U DRŽAVI

Osječki policajci nemaju
premca u vožnji motocikala
Objavljeno 28. rujna, 2022.
Ivan Ljubas osvojio je prvo, a Slavko Lijić drugo mjesto, pa su i ekipno bili - najbolji

Ivan Ljubas i Slavko Lijić, djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske, najbolji su policijski motociklisti u Hrvatskoj. I ove godine, uoči Dana policije, na pulskoj Karolini, podno velebne Arene, održan je tradicionalni 12. po redu Memorijal Šime Buzov, natjecanje prometnih policajaca u vožnji spretnosti. Natjecanje je i ove godine okupilo 40-ak najboljih policijskih motociklista, po dva iz svake policijske uprave i dva iz Mobilne jedinice prometne policije. Prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Ivan Ljubas, dok je drugi bio Slavko Lijić, pa su policajci iz PU osječko-baranjske zajedničkim snagama osvojili i ekipno prvo mjesto.



Memorijal Šime Buzov tradicionalno je natjecanje koje se održava svake godine uoči Dana policije, u organizaciji Službe za sigurnost cestovnog prometa Uprave policije i Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije, a i ove godine svoju podršku organizaciji dala je Policijska uprava istarska. Natjecanje se održava već 12 godina, a od 2015. godine nosi naziv po policijskom službeniku PU splitsko-dalmatinske Šimi Buzovu, koji je 26. rujna 2014. godine smrtno stradao u prometnoj nesreći kod Starigrada, putujući službenim motociklom na natjecanje u Pulu. Nakon minute šutnje za stradalog policijskog službenika, natjecateljima se obratio načelnik istarske policije Alen Klabot koji je svima zaželio mnogo sreće i sigurnu vožnju. ‘‘Tragična Šimina pogibija pokazuje koliko je ovaj naš poziv težak, odgovoran i opasan. Kada oblačimo policijsku odoru i odlazimo u službu, ne znamo što nas taj dan čeka i kako će on završiti. Zato čuvajte jedni druge i budite si oslonac dok obavljate svoje zahtjevne zadaće‘‘, poručio je načelnik policijske uprave.

Podno pulske Arene, tog najvećeg i najsačuvanijeg spomenika antičkog graditeljstva u Hrvatskoj, policijski službenici su s motorima težine oko 300 kilograma pokazali svoja znanja i vještine na posebno priređenom poligonu, a sve pod budnim okom sudaca koji su svaku pogrešku kažnjavali negativnim bodovima. Istodobno se provjeravala i pravilna upotreba motocikla i propisne zaštitne opreme, kao i dobra psihofizička pripremljenost policijskih motorista, a cilj je bio u što kraćem vremenu i sa što manje negativnih bodova proći poligon.

Nikola Kučar
PRVI PUT NATJECALA SE I POLICAJKA
U konkurenciji ekipno, najbolja je bila ekipa iz PU osječko-baranjske (Ivan Ljubas i Slavko Lijić). Drugo mjesto osvojila je Mobilna jedinica prometne policije (Vedran Bralić i David Jovac), a treća je bila ekipa PU istarske (Denis Brajković i Zvonimir Mijačević). Pehare najboljim sudionicima natjecanja uručili su načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot i zapovjednik Mobilne jedinice prometne policije Josip Medved. Poseban pehar pripao je Aniti Prgomet Buić iz PU istarske, prvoj ženi koja je do sada sudjelovala na ovom natjecanju, a koja je zauzela odlično deseto mjesto u ukupnom poretku.

Možda ste propustili...

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana