Osijek
ČETVERODNEVNI PROGRAM

Dan GČ Tvrđa: Sport, pjesma, ples i fišijada
Objavljeno 29. rujna, 2022.
Dan Gradske četvrti Tvrđa je danas (četvrtak), 29. rujna, no Vijeće Četvrti pripremilo je višednevni, kako kažu, zanimljiv i raznovrstan program sa željom da se što više građana druži na zajedničkim okupljanjima. Program je počeo u srijedu, za kada su planirane sportske aktivnosti; malonogometna utakmica seniora i veterana, Osnovne škole Vijenac i Dječjeg vrtića Stribor, druženje navijača s igračima Nogometnog kluba Osijek i turnir u odbojci na pijesku.

Župna crkva sv. Mihaela Arkanđela i Vijeće Četvrti pozivaju sugrađane na obilježavanje crkvenog goda u crkvi koja je 1750. posvećena sv. Mihaelu Arkanđelu, pobjedniku i branitelju crkve, u četvrtak 29. rujna. Svečane svete mise bit će u 8.30, 10.30 i 18.30 u crkvi na Trgu Jurja Križanića 2 u Tvrđi. Istog dana će u 14 sati biti Dani otvorenih vrata Makedonskog kulturnog društva Braća Miladinovci Osijek. Nakon polaganja vijenaca kod spomen-obilježja na Vijencu Ivana Meštrovića 26/f, u 17.15 počinje svečana sjednica Vijeća GČ Tvrđa, uz prigodan program i nastupe skupina Brevis, OŠ Vijenac, DV Stribor, Regionalni etnocentar te Plesni studio Wings. U petak u 17 sati održat će se fišijada "Tvrđa 2022." na Vijencu 26/b, a u subotu od 9 do 14 sati natjecanje u sportskom ribolovu NRRK Esseker na Dravi kod Galije. Dodjela nagrada i ručak bit će u sjedištu Gradske četvrti Tvrđa u 14.30.

Proteklih su mjeseci izvođeni radovi na više lokacija na Vijenscu Ivana Meštrovića. Tako se uređuje prostor oko Žeželja, dva nebodera na kućnim brojevima 48 i 50. Obnova je bila nužna jer ništa nije dirano od početka sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kada su i sagrađeni. “Ovog ljeta renovirali smo cestu od zgrade na broju 39 do Vukovarske, dakle uz “baterije”, spojili taj dio s onim što smo radili prije ovoga zahvata. I to je stajalo oko 400.000 kuna s Gradom Osijekom, s time da smo kao Gradska četvrt Tvrđa dali 200.000 kuna, a 200.000 kuna dao je Grad”, kaže Zoran Batnožić, predsjednik Gradske četvrti Tvrđa, dodajući kako će se nastaviti sa renoviranjem nogostupa prema Vukovarskoj od Ivaninog trga, umjesto dvije uske staze naparviti će se jedna šira, a posadit će se uz nju i novi drvored, obnoviti klupe...D.Pejić
Najčitanije iz rubrike