Sport
ITALIJA NA FINAL FOURU LIGE NACIJA

Mancini: Moramo samo prebroditi prosinac, nakon toga će biti lakše
Objavljeno 28. rujna, 2022.
Italija je izborila mjesto na završnom turniru Lige nacija nakon što je u posljednjem kolu Lige A u skupini 3 u gostima svladala Mađarsku 2:0. "Azzurrima" je igrala samo pobjeda, dok je nogometašima Mađarske bio dovoljan i remi za zaokruživanje sjajnog učinka u "skupini smrti", no na kraju su se radovali gosti koji su golovima Raspadorija (28) i Dimarca (52) slavili u Budimpešti. Ipak, unatoč pobjedi i plasmanu na Final Four u Nizozemskoj sljedećeg lipnja, izbornik Italije Roberto Mancini nije bio pretjerano zadovoljan.

- Nikako mi se nije sviđalo kako smo igrali zadnjih 20 minuta. Izgubili smo kontrolu nakon 70 minuta dobre igre. Važno je što smo drugi put zaredom ušli na Final Four. Nažalost, ostalo ostaje i ne možemo pobjeći od toga. Moramo samo prebroditi prosinac, nakon toga će biti lakše - rekao je Mancini, aludirajući na to što Talijana neće biti na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Italija je na kraju skupila 11 bodova, Mađari su ostali na 10, Njemačka je treća sa 7, a već ranije se od najjače lige oprostila Engleska, koja je nakon 3:3 remija s Nijemcima završila na tri boda. Susret bez rezultatskog značaja za obje reprezentacije donio je dosta uzbuđenja, "Elf" je vodio 2:0 golovima Gundogana (52-11m) i Havertza (67), potom je uslijedio preokret "Gordog Albiona" preko Shawa (72), Mounta (75) i Kanea (73-11m), a konačni je rezultat postavio Havertz (87).

Za oba velikana završnica Lige nacija donijela je probleme i neizvjesnost pred SP, a tamošnji mediji gotovo identično ocjenjuju kako i Garetha Southgatea na klupi Engleske i Hansija Flicka na klupi Njemačke očekuje puno briga do Katara. G.R.
Finci ostali u Ligi B
Finska je 2:0 pobjedom u Podgorici nad Crnom Gorom u vaterpolo uvjetima sačuvala status u Ligi B. Još ranije prvo mjesto skupine 3 i promociju u Ligu A osigurala je Bosna i Hercegovina, koja je uvjerljivo poražena u Bukureštu od Rumunjske (4:1), ali Rumunjima to nije bilo dovoljno za ostanak. Ostali su posljednjeplasirani sa sedam bodova, koliko imaju i Crnogorci, koji su ostali zbog boljeg međusobnog omjera.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike