Sport
NAKON MJESEC DANA OPET U GRADSKOM VRTU

Miniciklus od četiri susreta nudi mogućnost žetve bodova
Objavljeno 28. rujna, 2022.
Bijelo-plavi u posljednje dvije godine nisu izgubili ni bod od Lokomotive kada se igralo u Osijeku

Puno je razloga zbog kojih će subotnji susret s Lokomotivom biti veliki ispit za nogometaše Osijeka. Bijelo-plavi su u seriji od četiri pozitivna rezultata, kojom su se pozicionirali u gornji dio tablice, ali ako žele nastaviti proboj prema vrhu, pobjeda nad "lokosima" jedini je izbor.



Oprez s "lokosima"


Osim toga, Osječani će nakon gotovo mjesec dana opet zaigrati pred svojim navijačima. Od njih su se bili oprostili mršavim remijem protiv Šibenika, a u međuvremenu su znatno popravili dojam gostujućim pobjedama protiv Rijeke (3:0) i Gorice (1:0).

Do prije dvije sezone Lokomomotiva je znala biti nerado viđen gost u Gradskom vrtu. Kvarila je rođendane Kohorti, a osječku momčad znala je baciti u očaj. Posebno se to odnosi na sezonu 2019./20., kada su Osječani bili nadomak, u tom trenutku, najboljem plasmanu u HNL-u. Igralo se posljednje kolo te koronasezone, a Osijeku je trebala pobjeda kako bi potvrdio plasman na drugo mjesto, kojim bi prvi put u povijesti izborio kvalifikacije europske Lige prvaka. No nesreća je bila u tome što je jednake opcije imala i Lokomotiva, koja je na kraju pobijedila sa 2:1 i prilično ojadila Osijek i njegove navijače. Nakon toga na klupu bijelo-plavih stigao je Nenad Bjelica i slijedila je serija utakmica u kojoj je Lokomotiva postala "mušterija" kada se igralo na osječkom stadionu. U te dvije Bjeličine sezone zabilježene su sve četiri pobjede nad dotad vrlo neugodnim gostom. Tu seriju bilo bi poželjno nastaviti u subotu. Inače, Zagrepčani su dosta dugo prije te serije bili prilična enigma bijelo-plavima kada su im bili domaćini, ali sada su ipak neka druga vremena. No oni su protivnik s kojim nikada nije lako izići na kraj jer igraju rasterećeno, a riječ je o mladoj i vrlo poletnoj momčadi koja je svakome sposobna napraviti štetu. Istina, prije stanke nisu bili u bajnoj formi jer su u posljednjih šest prvenstvenih susreta doživjeli čak pet poraza i samo su jednom pobijedili. No upozoravajuće je što su tu jedinu pobjedu ostvarili u gostima protiv Istre 1961. Taj će susret biti treći pokušaj Renea Pomsa da dođe do pobjede pred osječkom publikom. U dosadašnja dva navrata kada je vodio bijelo-plave s klupe, zabilježio je remi i poraz.

Pomsova treća - sreća


Na startu proljetnog dijela prošle sezone Poms je vodio bijelo-plave protiv Slaven Belupa umjesto Nenada Bjelice, koji je imao smrtni slučaj u obitelji. Nije završilo dobro, Koprivničani su u Gradskom vrtu slavili sa 2:1. Prekinuli su tako Osijekov niz od 15 utakmica bez poraza te stišali euforiju koja se stvorila nakon što su u zimskom prijelaznom roku u svlačionicu stigla velika pojačanja, Mijo Caktaš i Kristijan Lovrić. Jedini put kada je Poms samostalno vodio Osijek u domaćoj utakmici, njegov debi na klupi, bio je protiv Šibenika, i opet nije ostvaren željeni rezultat. Šibenčani su uzeli bod. Hoće li za Pomsa biti treća - sreća pred osječkom publikom, pokazat će subotnji susret. Od Austrijančeva debija na osječkoj klupi dosta se toga promijenilo nabolje, pa navijači s pravom očekuju novu pobjedu, koja bi značila definitivni povratak Osijeka u željeni ritam. Previše su krivih koraka Osječani učinili u prvom krugu sezone, koji je bio najlošiji po bodovnom učinku od dolaska mađarskih vlasnika. Međutim, još uvijek nije kasno ispraviti sva ta posrtanja, ali kako bi to učinili, bijelo-plavi više nemaju pravo rasipati bodove, što se posebno odnosi na domaće utakmice.

Pred njima je miniciklus od četiri susreta koji im nudi mogućnost žetve bodova jer u njemu nema ni jednog pravog derbija, ali, opet, ne treba trčati pred rudo jer su Osječani baš u tim malim utakmicama znali imati puno problema u posljednje vrijeme. Poms je dobro krenuo, sad još treba nastaviti tim tempom.

Dalibor Keler
DANAS DRUŽENJE NA VIJENCU IVANA MEŠTROVIĆA
NK Osijek će danas (srijeda) sudjelovati na proslavi Dana gradske četvrti Tvrđa i družiti se s navijačima na sportskim terenima na Vijencu Ivana Meštrovića (igralište u Dolinama). Početak događaja je u 16.30, a pola sata poslije druženju će se priključiti četiri prvotimca bijelo-plavih. Tijekom događaja bit će postavljen i bijelo-plavi korner, na kojem će biti moguće kupiti navijačke artikle NK Osijek.

Poms ima priliku za prvu pobjedu pred domaćim navijačima. Dosad ima poraz (S. Belupo, kada je mijenjao Bjelicu) i remi (Šibenik)

4
pobjede zabilježili su nogometaši Osijeka u posljednja četiri susreta s Lokomotivom u Gradskom vrtu. Bijelo-plavi su u posljednje dvije godine bili vrlo uvjerljivi protiv “lokosa” na svom terenu, u tim su susretima ostvarili razliku pogodaka 9:1

2
poraza imaju bijelo-plavi u posljednjih deset susreta s Lokomotivom: u 2. kolu ove sezone, a drugi još u ljeto 2020., no taj je bio posebno bolan jer se dogodio u Gradskom vrtu, a Lokomotiva je njime uzela Osijeku drugo mjesto i plasman u kvalifikacije Lige prvaka.

Možda ste propustili...

UTRKA KANUA JEDNOKLEKA ZA SENIORKE

Vanesa Tot bez olimpijske norme

BIJELO-PLAVI OSTVARILI VAŽNU POBJEDU U BORBI ZA EUROPU

Osječani europskom igrom deklasirali Lokomotivu

Najčitanije iz rubrike