Sport
ANTIVAKSER

Kyrie Irving zbog cjepiva ostao bez 100 milijuna dolara
Objavljeno 27. rujna, 2022.
Razigravač NBA momčadi Brooklyn Netsa Kyrie Irving izjavio je da mu je protivljenje cijepljenju protiv COVID-19 odnijelo više od 100 milijuna dolara zarade jer je zbog te odluke morao odbiti novi ugovor s Netsima, koji mu je ponuđen prije početka prošle sezone.

- Odrekao sam se četverogodišnjeg ugovora vrijednog 100 i nešto milijuna jer sam donio odluku da se neću cijepiti. Mogao sam potpisati taj ugovor, cijepiti se ili ostati necijepljen, što je donosilo neizvjesnost oko toga hoću li ostati u ovoj ligi, hoću li ostati u ovoj momčadi te suočavanje s mogućim posljedicama, gubitkom posla zbog te odluke - kazao je Irving, koji sve do ožujka ove godine nije mogao igrati u domaćim utakmicama Netsa, dok u New Yorku nije ukinuta odredba o obveznom cijepljenju, a zbog iste odredbe nije mogao igrati ni u nekim gostujućim utakmicama.

U sljedećoj sezoni će Irving igrati za 36,5 milijuna dolara, a ne potpiše li s Netsima novi ugovor, na kraju sezone će postati slobodan igrač, iako je prošlog ljeta bio spreman dugoročno se vezati uz momčad iz Brooklyna.

- Sve smo bili dogovorili prije početka priprema za prošlu sezonu. No dogovor je propao zbog toga što se nisam cijepio. Razumio sam poziciju kluba i morao se s tim pomiriti. Iskreno, bilo mi je teško to prihvatiti. Osjećao sam se kao da mi je postavljen ultimatum hoću li imati ugovor i biti u momčadi, ovisno o tome jesam li se cijepio... Bio sam stavljen u poziciju da sam ja taj koji odlučuje - požalio se Irving.

Ivana Liović
Irving je odigrao samo 29 utakmica za Netse u prošloj sezoni, u kojima je bio na prosjeku od 27,4 poena

Možda ste propustili...

GRANIČNA POLICIJA NA OPREZU

Kohorta ne ide u Split, posebice ne u Mostar

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana