Novosti
RAZRIJEŠENI ČLANOVI OSTAT ĆE BEZ OTPREMNINE

Zovko iz Uprave Plinacroa - u Inu
Objavljeno 27. rujna, 2022.
Vlada je na telefonskoj sjednici donijela zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru Ine da za člana Uprave, do imenovanja članova uprave putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, imenuje Marina Zovka, ekonomista s višegodišnjim iskustvom u upravljanju, koji je trenutačno član Uprave Plinacroa. Konzultirano je i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa koje je, sukladno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, dalo suglasnost.

Nakon sastanka parlamentarne većine predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić rekao je da će u srijedu biti razriješena dosadašnja tri i imenovana tri nova člana Uprave Ine koji su dobili potporu, kao i da su se suglasili da je potrebno provesti raspravu o promjeni modela upravljanja. Kaže kako će nove članove Uprave imenovati Nadzorni odbor tvrtke te da razriješeni članovi Uprave Ine, prema Vladinom prijedlogu, neće imati pravo na otpremnine. Dodaje kako Nadzorni odbor ima zakonsku mogućnost za to.

Bačić je rekao i da će o eventualnoj kaznenoj odgovornosti odlučiti pravosudna tijela. Na upit je odgovorio kako nije dobro da su određene razine upravljanja u Ini izvan nadležnosti samog upravljačkog vrha tvrtke. "Sada se pokazalo da su naše primjedbe apsolutno opravdane i da je došlo vrijeme da se izmijeni način upravljanja Inom, da se uspostavi onaj koji će biti primjeren takvom trgovačkom društvu, gdje neovisno o udjelu vlasništva mora imati ‘uzde‘ upravljanja potpuno u svojim rukama, ne da se to premošćuje nižim razinama koje postavlja većinski, ili bar malo većinski vlasnik", kaže Bačić. H/I.B.
Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK HDZ-a ANDREJ PLENKOVIĆ

Program za umirovljenike