Regija
NIČE NOVA ZGRADA U OSJEČKOJ ULICI

Ključevi će stanarima
biti uručeni na proljeće
Objavljeno 28. rujna, 2022.
BELI MANASTIR - Nakon dugog razdoblja ‘‘suše‘‘, a kada je riječ o izgradnji stambene infrastrukture, posljednjih godina Beli Manastir dobiva sve više novih stambenih prostora.

Nakon što je prije nekoliko godina u sklopu Intervencijskog plana sagrađena nova zgrada u Osječkoj ulici, u kojoj su stanove dobile osobe, odnosno članovi njihovih obitelji, teškog imovinskog stanja, ‘‘lice i naličje‘‘ dobiva još jedna zgrada. Nova višestambena zgrada gradi se u Osječkoj ulici, u neposrednom susjedstvu postojećeg stambenog kompleksa s jedne te Veterinarske stanice s druge strane. Kako ističu u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje, investitoru objekta, na kojem radove izvode djelatnici vinkovačke tvrtke Watmont, u zgradi će biti 33 stambene jedinice. Cijeli će se objekt sastojati od podruma, prizemlja i četiri kata. U podrumu stambenog objekta bit će izgrađeno 18 parkirališnih mjesta i dio spremišta, dok će se ostala spremišta nalaziti u prizemlju. Planirano je i jedno dizalo. Kako saznajemo, najveći dio stambenih jedinica, njih 26, bit će površine u rasponu od 35 do 55 četvornih metara, dok će sedam biti u rasponu od 55 do 75 četvornih metara. Od ukupnog broja stambenih jedinica tri će biti prilagođene za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Predviđeni je rok za izgradnju zgrade u Osječkoj 126 do kraja 2022. godine. Otvaranje je planirano u proljeće 2023. godine, nakon tehničkog pregleda zgrade, kažu u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje, naglašavajući kako će u spomenutoj zgradi stanove dobiti korisnici koji su podnijeli zahtjeve za stambeno zbrinjavanje u Županijskom uredu državne uprave prema listi prvenstva, koja će biti objavljena 2023. godine, kao i i korisnici kadrovskog stambenog zbrinjavanja. Naglašavaju kako stanovi nisu predviđeni za prodaju na tržištu nekretnina, ponavljajući da će biti namijenjeni najmoprimcima prema zakonskim propisima. Inače, gradnja zgrade financira se sredstvima državnog proračuna osiguranim na poziciji Središnjeg državnog ureda. Početak gradnje ovisio je o suglasnosti Ministarstva financija za višegodišnje zaduženje, a nešto kasniji završetak u odnosu na prvobitne najave rezultat je poremećaja na tržištu uvjetovanog pandemijom i rastom cijena.

Tijekom prošle godine Središnji državni ured na području Osječko-baranjske županije obnovio je 21 stan, za što je utrošeno 2.997.638,38 kuna. Izrađena je i projektna dokumentacija za obnovu 26 stana. Tijekom 2020. godine završena je gradnja višestambenog objekta s 20 stanova u Kneževim Vinogradima u vrijednosti od 11,2 milijuna kuna te je obnovljeno 46 stambenih jedinica u državnom vlasništvu na području cijele županije, za što je izdvojeno približno 5,7 milijuna kuna. Ivica Getto
Stanovi u novoj zgradi u belomanastirskoj Osječkoj ulici nisu predviđeni za prodaju na tržištu

Možda ste propustili...

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

ZAKUP POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA - ČEKA SE MINISTARSTVO

Gradu je neprihvatljivo za povrat predvidjeti više od 60 % zemljišta

Najčitanije iz rubrike