Osijek
EDUKACIJSKA REHABILITACIJA

Osječki studij među tri najpoželjnija u RH
Objavljeno 28. rujna, 2022.
Novoosnovani studijski program Edukacijska rehabilitacija pri Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, našao se među studijima koje je najveći broj maturanta (u odnosu na kvotu) odabrao kao svoj prvi izbor na jesenskom upisnom roku, prema podacima koje je objavila Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

Nakon studija glume i poslovne ekonomije studijski program FOOZOS-a, za koji su upisi prvi put otvoreni na jesenskom roku, iako nov našao se među tri najpoželjnija u RH, što i ne čudi zato što je riječ o studiju koji je istovjetan studiju defektologije, koji se pod tim nazivom provodio na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu, a bavi se osobama s teškoćama u razvoju, što je jedno od najdeficitarnijih zanimanja na tržištu rada.

Upravo je ta činjenica bila osnovna vodilja prilikom pokretanja studija edukacijske rehabilitacije, rekao nam je u nedavnom razgovoru prof. dr. sc. Damir Matanović, dekan FOOZOS-a. Da je njegovo pokretanje odmah naišlo na plodno tlo, svjedoči podatak da je krajem srpnja, kada je otvoren postupak prijave za navedeni studij, pristiglo trostruko više kandidatura nego što kvota propisuje (40+5), od kojih je velikoj većini ovaj studij bio prvi izbor.

- To nas ne iznenađuje, jer tržište vapi za takvim kadrom. Samo u Slavoniji postoji potreba za oko 700 stručnjaka iz ovog područja - istaknuo je dekan Matanović, koji ima razloga za zadovoljstvo jer su i ove godine svi ostali studijski programi na njegovom fakultetu popunjeni u ljetnom upisnom roku.

Studij edukacijske rehabilitacije održavat će se prema principu 3+2, odnosno nakon tri godine preddiplomskog studija upisivat će se dvogodišnji diplomski studij. Kako se na FAZOOS-u orijentiraju prema potrebama tržišta rada, pripremaju i osnivanje studija logopedije. Pripreme za taj studij u završnoj su fazi. D.Alilović
Samo u Slavoniji postoji potreba za oko 700 stručnjaka iz ovog područja

Možda ste propustili...

SURADNJA AKADEMIJE ZA UMJETNOST I FFOS-A

Nastavak razvijanja zajedničkih projekata

MONS ADAM BERNATOVIĆ UPALIO PRVU ADVENTSKU SVIJEĆU

Vulin: Prva adventska svijeća je svijeća vjere i nade

SKUPLJAJU DONACIJE

Dvije akcije udruge Psihos

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana