Osijek
ODLAGALIŠTE GRAĐEVINSKOG OTPADA

Nakon sanacije deponij
u Laslovu pretvorit će
u vidikovac i sanjkalište
Objavljeno 27. rujna, 2022.
Nakon okončane prve faze radova u Laslovu, gdje se sanira najveći deponij građevinskog otpada stvoren tijekom obnove razrušenih kuća nakon mirne reintegracije, u Ulici R. Frančića počinje druga faza planiranih radova Općine Ernestinovo.

- Kako bismo mogli nastaviti s radovima morali smo se prijaviti na raspisan ovogodišnji natječaj Fonda u veljači. Projekt nam je odobren, a kroz novu odluku o dodjeli sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Općini Ernestinovo odobren je maksimalni udjel sufinanciranja Fonda u realizaciji projekta u iznosu od 80 posto, dok će preostali iznos sufinancirati naša općinska uprava. Procijenjena vrijednost druge faze iznosi približno 650.000 kuna - pojasnila je što se ovih dana događa na "laslovačkom brdu" ernestinovačka načelnica Marijana Junušić.

Dodaje kako je plan za treću fazu sanacije, koja bi ujedno trebala biti i završna, prijaviti se na natječaj Fonda koji će biti raspisan u 2023. godini.

- U potpunosti ćemo sanirati deponij, na vrhu izgraditi sjenicu, posaditi stabla, ozeleniti padine, napokon ćemo imati sanjkalište za zimske radosti, ugradit ćemo tobogan te urediti jedan mali, ali lijepi vidikovac na prekrasni okoliš koji nas okružuje - najavljuje Junušić. D.P.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike