Sport
BIVŠI HRVATSKI IZBORNIK VRATIO SE U ENGLESKI NOGOMET

Slaven Bilić preuzeo kormilo Watforda
Objavljeno 26. rujna, 2022.
Čekali su ga u Splitu, mnogi navijači Hajduka željeli su ga vidjeti na Poljudu, ali se Slaven Bilić odlučio na povratak na Otok. Engleski drugoligaš Watford imenovao je bivšeg hrvatskog izbornika svojim novim trenerom nakon što je, poslije deset kola Championshipa, otpustio Roba Edwardsa. Podsjetimo, Edwardsa je Watford, koji je trenutačno na desetom mjestu prvenstvene ljestvice, imenovao nakon što su ispali iz Premier lige prošle sezone. S njim na klupi, Watford je dobio tri prvenstvene utakmice i dvaput izgubio, a onda su ispali iz Liga kupa u drugom kolu od Milton Keynes Donsa iz Lige One. To je ocijenjeno kao veliki neuspjeh, pa je trener morao otići i prepustiti kormilo Biliću koji se tako vraća u engleski nogomet. Zajedno s bivšim trenerom klub će napustiti i njegov pomoćnik Richie Kyle, pa će bivši izbornik Vatrenih sam sebi birati pomoćnika.

- Kao i sa svim odlukama koje je donio upravni odbor, vjerujem da je ova promjena u najboljem interesu kluba - rekao je vlasnik Hornetsa Gino Pozzo novinarima, nakon što je objavljeno ime novog trenera.

- Sada moramo ići naprijed, a u Slavenu Biliću osigurali smo usluge iskusnog trenera koji ima nedavno iskustvo promocije u Premijer ligu - dodaje Pozzo.

Bilić je prethodno u Premier ligi vodio West Ham United i West Bromwich Albion, a bio je trener i splitskom Hajduku, Lokomotivu iz Moskve, Bešiktašu, Al Ittihadu i Beijing Guoanu. Nakon što je Hajduk ranije ovoga mjeseca uručio otkaz Valdasu Dambrauskasu, navijači splitskog kluba u pomoć su zazivali upravo Bilića. On je na to odgovorio: "Split je moj grad, Hajduk moj klub, ali nije vrijeme za povratak na klupu". Nije se želio vratiti u Split, ali vratio se u engleski nogomet pod okrilje obitelji Pozzo koja nema strpljena za trenere i zato ih često mijenja. Naime, Edwards je 17. stalni menadžer Watforda koji je izgubio posao otkako je obitelj Pozzo preuzela klub 2012. godine. Možda se to promijeni i upravo Slaven Bilić bude dugotrajnije rješenje na trenerskom kormilu Watforda. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike